Esports

Proximus ePro League gaat van start

Woensdag 8 februari start de zoektocht naar de FIFA-kampioen van België. OH Leuven wordt vertegenwoordigd door Jonas De Corte en Jules Deleus.

Op 8 februari staan de e-players van de 18 Jupiler Pro League-clubs voor het eerst opnieuw tegenover elkaar. De vijfde editie van de Proximus ePro League ziet er wel wat anders uit. De 18 Jupiler Pro League-clubs worden opgesplitst in twee poules van 9 ploegen, waarna de beste 4 van elke poule strijden om de titel in een knock-out toernooi. De 2 finalisten van de Proximus ePro League krijgen een ticket voor de FIFA Global Series. De wedstrijden worden gespeeld op een Playstation 5 console.

De competitie wordt opnieuw gespeeld in de FIFA Ultimate Team modus. Teams kunnen samengesteld worden uit alle spelers met de Belgische nationaliteit alsook met alle (ex-)spelers van de Jupiler Pro League. Daarnaast kan elke club ook 2 icon spelers selecteren. Het is dit jaar niet meer verplicht om met 2 spelers uit eigen club aan de aftrap te staan.

Reinout Schols was de eerste esporter die de Leuvense kleuren in de ePro League mocht verdedigen. De Herentenaar won in 2020 het OH Leuven FIFA-toernooi en werd nadien uitgeroepen tot de officiële esporter voor het seizoen 2020-2021. Reinout ‘EONEL’ Schols deed het zeer goed en mocht tegen RSCA esports strijden om de titel in de Fit Five arena te Vorst. Reinout klopte hierbij Zakaria Bentato na drie spannende wedstrijden en kroonde zich zo tot ePro League kampioen.

Vorig seizoen werden we vertegenwoordigd door Ward Goethaert en Jonas De Corte, die hem bijstond als reservespeler. De top-8 werd jammer genoeg niet gehaald, waardoor we ons niet kwalificeerden voor de knock-out play-offs. Dit jaar krijgt Jonas De Corte de kans als Main Player. Jules Deleus kan een eerste competitie-ervaring opdoen als Talent Player.

Jonas De Corte is een 22-jarige software engineer bij Inetum-Realdolmem en een toegewijde FIFA-speler. In april 2022 maakte hij zijn debuut voor het nationale team tijdens de FIFA eNations Play-ins. “Ik kijk ernaar uit om OH Leuven te vertegenwoordigen in de Proximus ePro League. Mijn doel is om in de top-vier te eindigen in de groepsfase. Vervolgens is alles mogelijk in de knock-outs. Ik ben zeker dat de fans zich kunnen verheugen op een aantal spannende wedstrijden,” aldus Jonas.

Reservespeler Jules Deleus is nog maar 18 jaar en een voormalig jeugdspeler van OH Leuven. “Als jeugdspeler heb ik veel blessures gehad en daarom ben ik op een lager niveau gaan voetballen. Maar ik ben echt fier dat ik nu toch OH Leuven mag vertegenwoordigen. Ik heb al jarenlang een abonnement in de K en ben vereerd dat de club het vertrouwen geeft aan Jonas en mij, ondanks mijn jonge leeftijd, om te mogen spelen voor deze prachtige club.”

De Cronos Groep is ook dit seizoen main partner en shirtsponsor van onze esporters in de ePro League

Volg @ohlesports en mis niets van het ePro League seizoen!

Koop je abonnement