Esports

Onze esporters kwalificeren zich niet voor de play-offs

Niet alleen voor onze A-kern, maar ook voor onze esporters zit het seizoen er op. De top 8 werd jammer genoeg niet gehaald, waardoor we ons niet kwalificeerden voor de knock-out play-offs.

De ePro League werd dit jaar voor het eerst binnen de FIFA Ultimate Team Mode gespeeld. De teams konden samengesteld worden uit alle spelers met de Belgische nationaliteit, alsook met alle (ex-) spelers van de Jupiler Pro League. Daarnaast diende elke club ook telkens 2 spelers te selecteren uit de huidige selectie. Beide spelers moesten aan de aftrap staan en minimaal 45 minuten spelen.

Na het vertrek van Reinout Schols, speelde OH Leuven dit seizoen me twee nieuwe esporters. Ward Goethaert, een masterstudent Tandheelkunde aan de KUL was onze Main Player en Jonas De Corte, een student Toegepaste Informatica, stond hem bij en sprong driemaal in als reservespeler. Ze wonnen vier wedstrijden, speelden ook vier keer gelijk en verloren negen wedstrijden.

“Het was een hele eer voor mij om dit jaar de kleuren van OH Leuven te mogen verdedigen,” opent Ward. “Het was echter niet eenvoudig om in de voetsporen van Reinout te treden, die in zijn eerste jaar meteen de titel pakte, maar met het nieuwe format was het nog een pak moeilijker. Onze doelstelling was de top 8, maar dat werd jammer genoeg niet gehaald. Toch kijk ik met een positief gevoel terug op mijn jaar als esporter van OH Leuven.”

Klassement ePro League:

Koop je abonnement