Academy

OH Leuven Banqup Academy levert heel wat jeugdinternationals af

Tijdens deze interlandperiode zagen we bij de A-kern Balikwisha (Congo), Banzuzi (Nederland U21), Suphanat (Thailand), Leysen (België U21) en Biron (Martinique) naar hun nationale ploeg vertrekken. Iets wat spelers uit de OH Leuven Banqup Academy ook steeds vaker doen.

“Het feit dat we heel wat jongens afleveren aan nationale jeugdploegen staat een stuk voor het goede werk dat we leveren en voor de kwaliteit die in OH Leuven zit”, zegt Academy Manager Hans Somers. “Die kwaliteit willen we absoluut blijven nastreven. Wij maken uiteraard de keuze niet wie er geselecteerd wordt, maar ik vind het zeer interessant om te zien dat ons goede werk en onze kwaliteiten worden opgemerkt.”

En dat niet alleen in België. We leveren ook jeugdspelers af aan Turkije, Marokko en Congo. “We worden inderdaad ook opgemerkt in andere landen en zijn minder een grijze muis. We zetten hard in om OH Leuven internationaal meer op de kaart te zetten.”

Positieve feedback

Somers is zeer te spreken over de ervaringen die onze spelers opdoen. “Ze komen in aanraking met een nog hoger niveau en dat helpt hen in hun ontwikkeling. Hoe reageren ze daarop? Kunnen ze dat niveau meenemen naar onze club? Komen ze met een betere mindset terug? Welke feedback krijgen wij van hen en van de nationale jeugdtrainers waarmee we nauw in contact staan? Dankzij die feedback weten we waar we nog kunnen bijsturen.”

De feedback is tot dusver positief. “Onze jongens doen het goed. Wij hopen uiteraard dat er op termijn nog meer jongens geselecteerd zullen worden en dat ze het goed blijven doen. Het zijn ervaringen die ze hen niet meer kunnen afnemen. Ze ondervinden wat ze moeten doen om op dat niveau te geraken. Het komt niet vanzelf. Er moet hard voor gewerkt worden. Ze moeten de honger hebben om ook de volgende selecties te halen.”

“Wij moeten als jeugdopleiding blijven inzetten op het kwaliteit leveren tijdens de trainingen. We vragen kwaliteit van de spelers, maar ook van de trainers. Je creëert sterkere spelers als je ook de trainers sterker maakt. Ik ben er heilig van overtuigd dat dat een belangrijke factor is.”

Jeugdspelers die regelmatig geselecteerd worden:

Arthur De Kimpe
Lucca Darcon
Davis Opoku
Théo Radelet
Bjerre Verlinden
Sebastian Murru
Joe Bakuna
Lukas Cakoni
Femi Siwoku
Amine Moustache (Marokko)
Yassine Azzouz (Marokko)
Kenan Karatoprak (Turkije)
Hasan Bulut (Turkije)
Christvie Dienena (Congo)
Yohan Mboko (Congo, uitgeleend aan Lecce)

Koop je abonnement