fbpx
U23

Negen op negen voor onze beloften

De beloften van OH Leuven wisten maandagavond tegen Zulte Waregem (2-0) de drie punten thuis te houden dankzij doelpunten van Acquah en Krawczyck. Onze beloften zitten na de nieuwe overwinning aan negen op negen.

We begonnen het best aan de wedstrijd. Tahara trof na goeie balrecuperatie en dito voorzet van Nsingi de paal. Zulte Waregem liet via Wulleman haar eerste trap tussen de palen noteren. Onze doelman Sels kende geen problemen met de vrije trap.

Halverwege de eerste helft waren we opnieuw dicht bij het openingsdoelpunt. Een kopbal van Schingtienne op aangeven van Tahara werd door bezoekende doelman Altruy nog net weggeduwd.

Tien minuten voor de pauze was het dan toch raak voor onze jongens. Acquah knalde een hoekschop van Juste aan de tweede paal heerlijk in één tijd binnen. We kregen nog enkele goede kansen om met een grotere voorsprong te gaan rusten, maar lieten dat na.

Zulte Waregem stak op het einde van de eerste helft al haar neus aan het venster en trok die lijn aan het begin van de tweede helft door. We reageerden met een kopbal van Raemaekers en opnieuw een poging van Acquah in één tijd na een hoekschop.

Vlak na het uur kwamen we goed weg toen een kopbal van Willen net naast ging. Aan de overkant plaatste Tahara het leer vanaf zo’n 30 meter rakelings naast. In minuut 89 kwam de verlossing. Juste bracht vanaf links goed voor en Krawczyck knikte de 2-0 mooi overhoeks binnen.

“Het was een verdiende en vlotte overwinning”, noemt coach Eddy Vanhemel het. “Ik vind dat wij de wedstrijd onder controle hebben gehad van minuut 1 tot 40. Daarin hadden wij al de mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar het rendement ontbrak alleen.”

“De laatste vijf minuten van de eerste helft verliepen wat evenwichtiger en daarin kregen zij een kans. Zij kwamen ook feller uit de kleedkamer en kwamen de eerste tien minuten na de rust opzetten. Buiten dat kwartier behielden wij de controle.”

“In de toekomst moeten we wel in staat zijn om wedstrijden sneller in ons voordeel te laten kantelen en het dan uit te spelen. We zitten nu aan negen op negen en willen verdergaan op dit elan. Zoveel mogelijk punten pakken en zo snel mogelijk de zekerheid van een plaats in de top 8 proberen te bewerkstelligen”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement