U23

Eddy Vanhemel: “we zetten elke week stappen”

Vorige week kon OH Leuven U23 een knap gelijkspel neerzetten tegen leider Franc-Borains. Op dat goede elan probeert OH Leuven verder te gaan tegen Rupel Boom, de laatste in het klassement. 

De competitie in 1ste nationale is ondertussen acht speeldagen ver. Voor veel U23-spelers waren dat ook hun eerste acht wedstrijden in het volwassen voetbal. Eddy Vanhemel, coach van de OH Leuven U23, vindt dat zijn jongens de overstap goed hebben verteerd. “Ik vind dat we het gewoon goed doen,” opent Vanhemel. “Er zijn momenten geweest dat we in de touwen hebben gehangen, maar we hebben vooral getoond dat we een volwaardig en competitief team zijn in deze reeks. Als we puur naar de resultaten kijken, vind ik dat we onszelf tot nu toe zelfs tekort hebben gedaan. We hebben nergens te veel punten gekregen, maar ook niet overal afgedwongen wat we verdienden. Daarnaast hebben we twee wedstrijden verloren die we hadden moeten winnen op basis van de prestatie en het aantal doelkansen. Daar zijn we nog wat zoekende. Het is nu aan ons om die prestaties ook om te zetten in resultaten, maar we zetten elke week stappen.”

Het doel van de U23 is om de jongens sneller te laten ontwikkelen om de stap naar de A-ploeg te verkleinen. Daarom is het klassement ook geen indicator voor Vanhemel. “Elke week speel je tegen een team met kwaliteiten, ook al staat dat team momenteel wat lager in het klassement. Wat ik vooral wil zien, is dat we competitief zijn en dat we steeds beter worden in het vertalen van zaken die we op training inoefenen naar het wedstrijdveld. Als dat lukt, kunnen we meer en meer beginnen letten op de details van ons spel. Tegen Rupel Boom verwacht ik niets minder.”

De wedstrijd tegen Rupel Boom vindt plaats op zondag 16 oktober om 15u in Boom (Acacialaan 2). Tickets kunnen ter plekke aangekocht worden.

 

Koop je abonnement