U23

Eddy Vanhemel: “De nederlaag tegen Cercle Brugge heeft geen sporen nagelaten”

De beloften van OH Leuven moesten maandag met 1-0 het onderspit delven op bezoek bij Cercle Brugge. We blikken met coach Eddy Vanhemel terug en kijken ook al even vooruit op de komende wedstrijd, maandagavond in eigen huis tegen KV Mechelen.

Cercle Brugge zorgde in de beginfase voor de meeste dreiging. Onze doelman Ravet zag een schot van Sampers net naast gaan. Daarna kwamen onze jongens wat meer opzetten. Een poging van Juste werd nog net op tijd afgeweerd.

In minuut 36 ging het leer na een hoekschop ongelukkig via het been van Vekemans in eigen doel. We waren niet aangeslagen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Voor de rust trapten we nog tweemaal over het doel van thuisdoelman Langenbick.

Na de pauze vielen er vooral halve kansjes te noteren. Na een fout op invaller Acquah had de bal ook op de stip gekund, maar dat gebeurde niet. De gelijkmaker viel niet en zo bleven onze beloften met lege handen achter.

“We deden onszelf tekort in de zin van dat we niet hadden moeten verliezen”, zegt coach Eddy Vanhemel. “We liepen een onnodige nederlaag op en zo krijgt Cercle Brugge ons in het klassement in het vizier. Dat is jammer.”

“We hebben in de hele wedstrijd geen kansen weggegeven en kregen een jammerlijk eigen doelpunt tegen. Het is wel zo dat we te weinig wisten te creëren om aanspraak te maken op een overwinning. Een gelijkspel had logischer geweest en op die manier hadden we de kloof met Cercle Brugge kunnen behouden.”

“In deze competitie moet je elke week opnieuw aan de bak, tonen wat je in jouw mars hebt en daar een resultaat mee proberen neer te zetten. Dat gaat maandag tegen KV Mechelen niet anders zijn. We moeten zakelijk zijn en het resultaat dat we kunnen behalen over de streep trekken. We moeten de kloof met KV Mechelen behouden en liefst de wedstrijd afsluiten met een driepunter.”

“Iedereen is gebrand om dat te doen. In Cercle Brugge was dat ook al het geval. Daar lukte het jammer genoeg niet, maar ik vind wel dat die nederlaag geen sporen heeft nagelaten. De motivatie en het vertrouwen zijn nog intact. Ik zag deze week een weerbare groep, die zich aan het voorbereiden is op de komende wedstrijd”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement