fbpx
U23

Beloften zijn zeker van plaats in 1ste amateur volgend seizoen

De beloften van OH Leuven verzekerden zich maandagavond van voetballen in eerste amateur volgend seizoen. De manschappen van coach Eddy Vanhemel haalden een 0-2-achterstand tegen STVV nog op dankzij twee goals van Allemeersch.

De wedstrijd begon niet goed voor onze jongens. Reynders en Saidi brachten STVV op een dubbele voorsprong. Nog voor de rust wist Allemeersch de aansluitingstreffer te maken en kwamen we bijna op gelijke hoogte, maar Allemeersch liet een elfmeter onbenut.

Na de pauze gingen we vol op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Allemeersch die verdiend de bordjes in evenwicht hing. Een punt dat genoeg bleek om zeker te zijn van de kwalificatie voor voetballen in eerste amateur volgend seizoen.

Opstelling OH Leuven Beloften: Ravet, Shkurti, Acquah, Lefrancq (77’ Gilis), Allemeersch Arthur, Nsingi (46’ Tahara), Schingtienne, Gbo, Sagrado, Raemaekers, Ouedraogo.

Doelpunten: Reynders (0-1), Saidi (0-2), Allemeersch (1-2), Allemeersch (2-2).

“We wisten vooraf dat als we één punt pakten dat we quasi altijd geplaatst waren voor eerste amateur”, zegt coach Eddy Vanhemel. “We begonnen oké, kwamen daarna ongelukkig 0-2 achter. Doelpunten die elkaar heel snel opvolgden.”

“Het was een kwestie van de hoofden in de wedstrijd te houden en ervoor te zorgen dat de jongens bleven uitvoeren wat er vooraf gevraagd was. Er was namelijk geen reden om dingen te gaan veranderen. We hadden de wedstrijd onder controle. Voor de rust kwamen we terug tot 1-2 en misten we nog een strafschop.”

“In de bespreking tijdens de rust heb ik benadrukt dat we rustig moesten blijven en dat niet iedereen zijn eigen verhaal moest gaan schrijven. We moesten ons houden aan het wedstrijdplan en dat hebben we in de tweede helft ook goed gedaan. We bleven voetballen en zijn nooit overhaast dingen gaan doen. We creëerden nog kansen en uiteindelijk viel de gelijkmaker, wat genoeg bleek te zijn voor de kwalificatie voor eerste amateur.”

Vanhemel stak terecht de loftrompet op voor zijn groep. “Doelstelling behaald, goed en knap gedaan van de jongens. Ze zetten stappen als team en speelden zeer matuur. Individueel hebben enkele jongens zich echt goed doorontwikkeld. De eenheid met de jongens van A-kern was ook mooi om te zien. Nooit was er een wij-zij-verhaal. Jongens die terugzakten hebben altijd de rol ingevuld die zij hoorden te pakken.”

“Ook pluimen voor onze staff met onder meer Sascha Kotysch, Peter Reynders, Glenn Baetens, Toon Coolkens, Zurab Amirian, Gauthier Vanderloock, Charle-Victor Jaspers en Christophe Croonenberghs. Zij hebben uitstekend werk geleverd. We mogen van een geslaagd seizoen spreken en hebben gerealiseerd wat we vooraf als doelstelling hebben gezet. Dat is fijn.”

“Eerste amateur is geen stap in het onbekende, maar het is wel een grote stap. We hebben toch nog wat werk aan de winkel om daar competitief in te zijn. Het gaat nog een tandje meer van ons vragen in vergelijking met dit seizoen. Dat is alleen maar positief en goed voor de ontwikkeling van de spelers en de doorstroming richting de A-kern.”

“Ik heb er alle vertrouwen in dat er vanuit de club gezorgd zal worden dat we volgend seizoen een competitief elftal in eerste amateur tussen de lijnen kunnen brengen. De mensen achter de schermen zijn er hard mee bezig”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement