U23

Beloften winnen na dolle slotfase van Club Brugge

  1. Dankzij twee doelpunten in de laatste minuten zijn de beloften van OH Leuven erin geslaagd om met 2-1 te winnen van Club Brugge. Een mooie overwinning voor onze jongens die zo na dertien wedstrijden op de zesde plaats in het klassement staan.

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd. Het spel ging goed op en neer, maar echte pogingen tussen de palen vielen er in de eerste helft niet te noteren. Meteen na de rust kwam Club Brugge opzetten. Een vrije trap van Audoor ging over de muur naar de korte hoek, maar daar lag onze doelman Ravet goed in de weg.

Enkele minuten later wisten de bezoekers wel op voorsprong te klimmen. Pérez duwde in de rebound de 0-1 binnen. We kwamen goed weg toen heel kort daarna Pérez de 0-2 liet liggen en we het leer net op tijd konden wegwerken.

Onze beloften rechtten de rug en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Nsingi probeerde het op het uur zonder succes met een afstandsschot. Drie minuten later bracht Nsingi scherp voor, maar aan de tweede paal kon Krawczyk net niet koppen.

In minuut 84 viel dan toch de gelijkmaker. Na een snelle omschakeling bracht Nsingi goed voor en via het been van een Brugse verdediger ging het leer voorbij Lammens in doel.

Nog was het niet gedaan. Een lange bal van Ravet werd slecht teruggespeeld op Lammens en die verkeek zich helemaal. Nsingi twijfelde niet en duwde de winnende treffer binnen. We hielden daarna goed stand. De ontlading bij onze jongens was terecht heel groot.

“Of ik al bekomen ben van mijn sprintje na de 2-1? (lacht). Die vraag heb ik vandaag al veel gehad. Ik denk dat ik sommigen verrast heb met het feit dat ik dat nog steeds kan”, zegt coach Eddy Vanhemel. “Ik ben er wel van bekomen.”

“Ik heb de groep de hele week gezegd dat we wel 3-0 verloren van Gent, maar dat was omdat we onszelf daar drie keer tekort deden door een opeenstapeling van een aantal foutjes. Uiteraard mag je foutjes maken. Je moet er wel uit leren. Ik liet de spelers weten dat de ploeg die donderdagavond het minste foutjes maakte, zou winnen.”

“Bij 0-1 is het nog bespeelbaar. De bal moet maar eens verkeerd vallen bij de tegenstander en het staat 1-1. Daarop moeten wij rekenen en zorgen dat we gefocust zijn om die momenten te pakken. Dat lukte tegen Club Brugge.”

“Organisatorisch stonden we goed. Na de 0-1 hadden we het vijf minuten even moeilijk, maar dan pakte de groep het zelf op. In de laatste vijf minuten wisten we twee momenten te pakken. Als je dan ziet wat die twee doelpunten teweegbrengen. Knap. Deze wedstrijd zouden we in het begin van het seizoen altijd verloren hebben. De groep heeft veel stappen gezet. Chapeau”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement