fbpx
U23

Beloften verliezen bij leider Genk

De beloften van OH Leuven gingen maandagavond met 4-1 onderuit op bezoek bij competitieleider Genk. “We moesten de wet van de sterkste ondergaan”, zegt coach Eddy Vanhemel.

De wedstrijd begon zeer slecht voor onze beloften. Een voorzet raakte niet weg en John trapte na twee minuten de 1-0 binnen. Enkele minuten later stond het al 2-0. Een voorzet van John werd door Raemaekers ongelukkig in eigen doel verwerkt. We kwamen daarna beter in de wedstrijd. Een hoekschop van Acquah werd door Schingtienne tegen de lat gekopt.

Tien minuten na de pauze maakte Abid er 3-0 van. Tahara en Ouedraogo kwamen dicht bij de 3-1. Een kwartier voor affluiten wist Shkurti met een mooi gekruist schot dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd voor onze jongens te maken. Verder kwamen we niet meer. In minuut 88 legde Godts de 4-1-eindstand vast.

Opstelling OH Leuven Beloften: Ravet, Shkurti (82’ Ferrera Patricio), Rattanapoom (45’ Akbib), Acquah, Tahara, Kuharevych, Schingtienne, Ouedraogo, Vekemans, Raemaekers en Sagrado.

Doelpunten: 2’ John (1-0), 6’ Raemaekers (2-0, eigen doelpunt), 55’ Abid (3-0), 75’ Shkurti (3-1), 88’ Godts (4-1).

“De wedstrijd was gespeeld nog voor ze goed en wel op gang gefloten was”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “We stonden snel 2-0 achter en moesten dan al van plan veranderen.”

“Maandagavond moesten we gewoon de wet van de sterkste ondergaan. Dat is niet erg, want de andere ploegen uit de reeks hebben dat ook meegemaakt. Genk is gewoon een heel goede ploeg. Ze staan niet voor niets ongeslagen op nummer één.”

“Het is heel makkelijk om al het negatieve te gaan benadrukken, maar dat is niet nodig. We moeten kritisch de wedstrijd evalueren en daar voor onszelf uit halen wat nodig is, maar ook het positieve meenemen.”

“In de eerste helft verliep de defensieve wisselwerking tussen de linies niet goed genoeg. Vooral dat moet naar de komende wedstrijden toe beter. Daarnaast was het zo dat Schingtienne overeind bleef en dat Shkurti week na week progressie maakt. Dat zijn positieve zaken die je uit zo’n wedstrijd meeneemt”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement