U23

Beloften nemen punt mee uit Brugge

De beloften van OH Leuven wisten maandagavond een punt te pakken op bezoek bij Club Brugge (1-1). Onze jongens klommen vroeg in de tweede helft op voorsprong via Lefrancq en hielden na de gelijkmaker van Club Brugge goed stand.

Club Brugge stak via Cuevas hun neus het eerst aan het venster. We reageerden met een knappe actie van Lefrancq. Hij dribbelde naar binnen en haalde uit. Thuisdoelman Lammens had er de nodige moeite mee.

Na een hoekschop kopte Vermant in de handen van Ravet. Verder vielen er vooral halve kansjes te noteren, maar geen doelpunten in de eerste helft.

Meteen na de pauze maakten onze jongens het openingsdoelpunt. Lefrancq verschalkte zijn tegenstander en knalde de 0-1 staalhard voorbij Lammens. Onze doelpuntenmaker toonde zich niet veel later alweer. Lammens duwde zijn vrije trap in hoekschop.

Club Brugge nam daarna over en wist tien minuten na de 0-1 gelijk te maken. Pérez tikte de gelijkmaker in twee tijden voorbij Ravet.

Beide ploegen kwamen nog dicht bij de winnende treffer. Een uithaal van invaller Asante spatte uiteen op de lat en in de slotseconden ging een poging van Vermant over het doel van Ravet.

“Als je naar Club Brugge gaat, dan weet je dat de bal waarschijnlijk meer voor hen zal zijn”, zegt coach Eddy Vanhemel. “We waren daar op voorbereid. We hebben ons plan ook goed vertaald naar de wedstrijd.”

“Ondanks dat Club Brugge meer balbezit had, gaven we in de eerste helft niets weg. Zelf konden we een aantal keren prikken. Grote uitgespeelde kansen hadden we niet. In de tweede helft kwamen we op voorsprong. Daarna was het twintig minuten pompen of verzuipen. Zij maakten in die periode ook gelijk.”

“Maar we hielden na de gelijkmaker goed stand en in de eindfase van de wedstrijd kon het alle kanten op. Als ik de kansen bekijk dan is het zeker een verdiend punt.”

“Wat belangrijk is, is dat we jongens weten te overtuigen dat ondanks dat de tegenstander sterker is op papier, we ook mogelijkheden zullen krijgen als we zelf altijd gedisciplineerd onze taken blijven doen. Met die mogelijkheden moet je dan goed en efficiënt omspringen en dat hebben we goed gedaan”, besluit Vanhemel.

Opstelling OH Leuven Beloften: Ravet, Ouedraogo, Shkurti, Lefrancq, Smet, Vanhaeren (83’ Asante), Juste (92’ Stanic), Patris, Schingtienne, Kuharevych (88’ Nsingi) en Sagrado.

Doelpunten: 46’ Lefrancq (0-1), 55’ Pérez (1-1).

Koop je abonnement