fbpx
U23

Beloften doen na winst op Charleroi volop mee voor 1ste amateur

De beloften van OH Leuven wonnen afgelopen maandag vlot met 0-3 van Charleroi. Komende maandag wordt de laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen STVV afgehaspeld. Winnen betekent dat de mannen van coach Eddy Vanhemel zich verzekeren van voetballen in eerste amateur volgend seizoen.

De belangrijke wedstrijd tegen STVV vindt plaats op maandag 2 mei om 20u in de Banqup Academy. Zak af naar Oud-Heverlee en help onze jongens aan de drie punten. Deze wedstrijd is gratis voor abonnees. Niet-abonnees betalen slechts 5 euro.

Onze jongens begonnen tegen Charleroi goed aan de wedstrijd met een eerste kans voor Kuharevych, die de vuisten van thuisdoelman Desprez testte. De thuisploeg reageerde met een bal tegen de lat. Iets voorbij halfweg klommen we op voorsprong. Een voorzet van Vekemans werd door een verdediger van Charleroi in eigen doel verwerkt.

Na de pauze diepte Vekemans op aangeven van Kuharevych de voorsprong uit. Met een rechtstreekse vrije trap van bijna aan de cornervlag legde Smet vijf minuten voor affluiten de 0-3-eindstand vast. Een mooie en verdiende overwinning voor onze beloften.

Opstelling OH Leuven Beloften: Ravet, Smet, Nsingi (66’ Shkurti), Vekemans, Keita, Stanic (81’ Tahara), Kuharevych, Gbo, Schingtienne, Sagrado, Ouedraogo.

Doelpunten: 27’ eigen doelpunt (0-1), 56’ Vekemans (0-2), 86’ Smet (0-3).

“De zege tegen Charleroi was sowieso broodnodig en ik vind ook dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben”, zegt coach Eddy Vanhemel. “We trokken met de instelling en mentaliteit naar daar dat de drie punten broodnodig waren en hebben dat kunnen doortrekken tijdens de wedstrijd om zo het resultaat over de streep te trekken. Het was leuk, goed, aangenaam en plezant om mee te maken.”

“Hoe ik vooruitblik op STVV? Hetzelfde als tegen Charleroi. De zege is opnieuw broodnodig. Als we daarin slagen dan is onze doelstelling gerealiseerd, want dan ben je zeker van voetbal in eerste amateur. We doen er alles aan om dat te bewerkstelligen.”

“Als je deze competitie bekijkt dan is spelen voor winst en zo weinig mogelijk nederlagen één van de leermomenten die wij aangereikt kregen. Daarnaast was het ook leren omgaan met concurrentie. Het ging om de knikkers.”

“Er was altijd druk. Dat gaat maandag tegen STVV niet anders zijn en zal ons dus geen parten spelen. We werken er al het hele seizoen aan en proberen er al een hele tijd mee om te gaan.”

“Ik wil wel een hele warme oproep doen aan iedereen die maandag de mogelijkheid heeft om de wedstrijd in bij te wonen en ons maximaal kan komen steunen. Het is altijd leuk om voor veel supporters te spelen”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement