Filter by

Krijg ik korting op een abonnement met mijn Uitpas?

Mensen met een Uitpas met kansentarief krijgen 80% korting op  hun abonnement voor seizoen ’23-’24. Mensen met een gewone Uitpas kunnen door een abonnement bij OH Leuven te kopen punten sparen op het uitpassysteem.

Hoe kan ik gebruik maken van het kansentarief? Ontdek het hier. Ontdek hier de omruilvoordelen (niet voor topwedstrijden).

Hoe kan ik mijn abonnement doorgeven aan iemand anders?

Als u zelf niet naar de wedstrijd kan komen, mag u uw abonnement doorgeven aan iemand anders. Het is wel verplicht om uw abonnement naar een ticket om te zetten en deze op naam te zetten van de persoon die er wel mee binnen zal komen.

In onderstaande instructievideo vindt u de verschillende stappen hoe u uw abonnement via het ticketingsysteem kan doorgeven aan iemand anders.

 

Hoe zet ik geld op mijn abonnement?

Uw abonnement kan u gebruiken als betaalkaart. U legt deze op de kassa waarna de bediende ingeeft hoeveel u moet betalen. Hierna gaat dit bedrag van uw kaart af. U kan offline in het stadion aan onze oplaadpunten geld op uw kaart laten zetten of online via deze link.

Wanneer start de abonnementencampagne?

Als we play-offs spelen start de abonnementscampagne in de maand juni. Als we geen play-offs spelen start de abonnementscampagne in de maand april.

Hoe werkt de voorrangsperiode bij play-offs als abonnee?

Onze abonnees genieten van een voorrangsperiode bij play-offwedstrijden. Alle abonnementsplaatsen houden wij 1 week gereserveerd voor onze abonneehouders. Enkel u als abonnee kan dan een abonnement aankopen op uw vaste plek.

Kan ik een factuur aanvragen van mijn abonnement(en)?

Bij het afrekenen van uw abonnementen kan u aanduiden om een factuur aan te vragen. Aangezien wij tijdens de abonnementscampagne veel aanvragen krijgen vragen wij u om zeker een maand geduld te hebben om uw factuur te ontvangen. Heeft u dan nog steeds geen factuur gekregen? Gelieve dan een mail te sturen naar facturatie@ohl.be met het transactienummer in uw account op ons ticketingplatform.

Kan ik een reeds aangekocht abonnement van plaats veranderen?

Ja, maar hiervoor dient u langs te komen op het secretariaat. Wij moeten namelijk een nieuwe kaart afprinten. Indien u verhuist naar een vak met een hogere prijs dient u dit verschil ter plekke te betalen. Hiernaast rekenen wij ook een vaste kost aan voor de nieuwe kaart van 5 euro.

Je kan online je abo van plaats wisselen voor een wedstrijd. Bekijk hieronder de instructievideo.

 

Wat zijn de prijzen voor een abonnement?

Hieronder ziet u de aboprijzen van het seizoen 2023-2024.

Kan ik een terugbetaling krijgen van mijn abonnementen?

Neen. Wij werken niet met terugbetalingen van abonnementen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij bekijken of een compensatie mogelijk is. Gelieve hiervoor contact op te nemen met ticketing@ohl.be.

Ik ben mijn abonnement verloren, wat nu?

Indien u uw abonnement verloren bent, kan u een nieuwe kaart komen ophalen aan het secretariaat van het King Power at Den Dreef stadion tijdens onze ticketing openingsuren. Wij rekenen een kost aan voor de abonnementskaart van 5 euro.

Kom ik in aanmerking voor een mindervalidetarief?

Mindervaliden kunnen aan een verlaagd tarief in onze mindervalidetribune naast het veld plaatsnemen, samen met hun begeleider. Gelieve uw mindervalidekaart door te sturen naar ticketing@ohl.be. U ontvangt dan een link om tickets te bestellen in de mindervalidetribune.

Wat zijn de openingsuren van ticketing aan het secretariaat van het King Power at Den Dreef stadion?

De Ticketing is open van maandag tot en met vrijdag telkens van 9u tot 12u en van 14u tot 17u, aan het secretariaat. Op wedstrijddag is het secretariaat gesloten, maar kunnen er tickets aangekocht worden aan onze ticketingcontainer aan onze hoofdingang B via de Kardinaal Mercierlaan.

Aan het secretariaat en aan de ticketingcontainer kan u met bancontact betalen. De openingsuren kunnen wijzigen in functie van de wedstrijden. Gelieve voor de recentste updates onze website te raadplegen.

Matchday info

Koop je abonnement