U23

U23: 1-3-nederlaag tegen KVK Tienen

OH Leuven U23 verloor zondagnamiddag de derby tegen KVK Tienen met 1-3. Na de rust kwamen onze jongens nog dicht bij de gelijkmaker, maar ze kregen in de slotfase het deksel op de neus.

“Een zure nederlaag”, stelt coach Sascha Kotysch. “Het was niet nodig om de boot in te gaan. We speelden tegen een ploeg die een goede defensieve organisatie had. Ze beschikken over een goede en grote spits die de bal kan bijhouden en ze kunnen makkelijk scoren.”

“Als je de hele wedstrijd bekijkt dan moet je stellen dat wij beter waren aan de bal, maar tussen de twee zestienen waren zij efficiënter dan wij. Dat is het verhaal van de wedstrijd. We gaven makkelijk goals weg en probeerden nog tot de laatste minuut om gelijk te maken, maar kregen op een tegenaanval nog de 1-3 tegen.”

Tienen klimt met deze driepunter naar de leiding. “Dat we dus wel een goede prestatie hebben neergezet tegen de leider? We mogen zeker veel positieve zaken meenemen uit deze wedstrijd. We brachten goed voetbal en speelden veel kansen bij elkaar. In de laatste pass, actie of trap ontbrak de overtuiging om echt het verschil te maken.”

Resultaten boeken

“Voetbal draait natuurlijk niet om alleen maar mooi te spelen. We moeten resultaten boeken. Dat is de stap die we zeker richting de komende weken moeten zetten. We moeten aan het goede spel ook goals en punten koppelen.”

Zondag trekken we naar Knokke dat al vijfmaal op rij gelijkspeelde. “Hun budget in acht genomen kun je wel stellen dat zij op voorhand mee bovenaan verwacht werden. Het zal zeker een moeilijke verplaatsing worden.”

“Wij gaan naar daar om opnieuw competitief te zijn. Resulteert dat in drie punten is dat mooi, nemen we één punt mee dan is het ook zo. Ik verwacht een gesloten wedstrijd tegen een ervaren ploeg. Zij kunnen de wedstrijd op de juiste momenten doodmaken. Wij gaan ons echter niet aanpassen.”

Doelpunten: 9′ El Harrak (0-1), 75′ Mabanza (0-2), 86′ Honnof (1-2), 93′ Bouhlal (1-3).

Opstelling OH Leuven U23: Gijsbers, Monticelli (73′ Gigot), Breugelmans, Shkurti (82′ Honnof), George, Parmentier, Hassouan, Idumbo, Heremans, Benfriha (45′ Van De Ven), Wyns.

Koop je abonnement