U23

U23: 1-0-overwinning tegen Merelbeke

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag aangeknoopt met een driepunter. In eigen huis wonnen onze jongens met 1-0 van Merelbeke.

“We begonnen goed”, doet coach Sascha Kotysch het verhaal. “We hadden vaak de bal, maar speelden onze momenten niet altijd goed uit. Er was wel dreiging van onze jongens. Zo kwamen we ook verdiend op voorsprong. Wat we op voorhand vroegen, werd uitgevoerd. Na een infiltratie vanuit de tweede lijn moesten we maar opzij leggen om dan eenvoudig binnen te duwen.”

“We hielden daarna de controle over de wedstrijd. In de tweede helft hebben we het onszelf wel moeilijk gemaakt. We hadden de kansen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar lieten deze onbenut. Zo maakten zij het ons op het einde nog moeilijk, waardoor we er alles aan hebben moeten doen om de overwinning over de streep te trekken.”

Clean sheet

Onze jongens hielden voor het eerst dit seizoen de nul. “Dat is zeker positief en leuk voor de groep. Al bij al een verdiende overwinning en we zijn dus heel tevreden. Met deze drie belangrijke punten stijgen we een beetje in het klassement.”

“Een goede reactie na vorig week, waar we onszelf niet beloonden. Wedstrijden blijven controleren, is wel een stap die we moeten zetten. We mogen het onszelf niet moeilijk maken.”

Derby

We maken ons op voor de derby van komende zondag tegen KVK Tienen. “We zijn zeker klaar. We missen wel enkele spelers door interlandverplichtingen. Dat hoort erbij en gebruiken we niet als excuus. Er staan andere jongens klaar om zich te tonen. Het is aan hen om de lijn van de voorbije weken door te trekken.”

“Tienen is goed aan het seizoen begonnen en staat gedeeld met Gent B op plek 2. Derby’s zijn altijd leuke wedstrijden. Er zal veel intensiteit zijn. Ik ben benieuwd hoe wij daarmee zullen omgaan.”

Doelpunten: 19′ Idumbo (1-0).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Monticelli (81′ Wyns), Breugelmans, Bulut (81′ Gigot), George (61′ Shkurti), Parmentier, Souanga, Idumbo (90′ Honnof), Heremans, Benfriha (61′ Van De Ven), Opoku.

Koop je abonnement