U23

U23: 2-0-nederlaag bij VK Ninove

OH Leuven U23 ging zaterdagavond met 2-0 de boot in op bezoek bij VK Ninove. De doelpunten vielen in de slotfase van de eerste en van de tweede helft.

“Ik hou een dubbel gevoel over, want als we deze wedstrijd honderd keer spelen dan winnen we ze 99 keer”, zegt coach Sascha Kotysch. “We speelden een hele sterke eerste helft met dominant en verzorgd voetbal. We creëerden veel kansen, maar konden deze niet afmaken. Hun doelman zat er telkens goed tussen en speelde ook een sterke wedstrijd.”

Op slag van rust kregen we het deksel op de neus. “Er was eigenlijk niets aan de hand. Bij de eerste keer dat zij in onze zestien kwamen, wisten ze wel te scoren.”

“In het eerste kwartier van de tweede helft vond ik ons te onrustig en wilden we iets te fel de eerste helft goedmaken. We speelden dan iets te veel lang en zo verloren we een beetje de controle.”

Geen 1-1, wel 2-0

Onze jongens overwonnen dat moeilijk momentje en gingen vol op zoek naar de gelijkmaker. “We begonnen terug kansen af te dwingen. We scoorden ook en ik blijf erbij dat het geen buitenspel was, maar ze werd afgekeurd.”

“Tot op het einde probeerden we alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. In de slotminuut werden we nog een keer gepakt op de tegenaanval. Zo bleven we met lege handen en dus een dubbel gevoel achter. Het spel was goed en we creëerden kansen, maar het resultaat was teleurstellend.”

Merelbeke

Komende zondag ontvangen we Merelbeke. “Zij zijn net zoals Ninove een promovendus en beschikken over veel snelheid. Ik hoop dat we ons spel verder kunnen ontwikkelen en nog dominanter kunnen voetballen om zo nog beter tot kansen te komen.”

“We moeten soms ook het nodige geluk hebben om de bal tegen de touwen te trappen. Het kan iets mentaal zijn, maar we hebben laten zien dat we het net weten te vinden. Afgelopen weekend botsen we gewoon op een sterke doelman. We zijn op de goede weg, maar moeten zorgen dat we de punten blijven pakken.”

Doelpunten: 43′ De Vriendt (1-0), 89′ Meert (2-0).

Opstelling OH Leuven U23: Gijsbers, Bulut, Shkurti, George, Parmentier, Souanga, Hassouan (85′ Breugelmans), Idumbo (65′ Honnof), Heremans (65′ Eugene), Gigot (58′ Monticelli), Opoku.

Koop je abonnement