U23

U23: 1-1 op bezoek bij KSK Heist

OH Leuven U23 heeft zaterdag zijn eerste punt van het nieuwe seizoen gepakt. Op het veld van KSK Heist speelden onze jongens 1-1 gelijk.

Coach Sascha Kotysch had met Radelet, Bulut, Opoku en Dienena vier afwezigen afgelopen week wegens interlandverplichtingen. “Het was daardoor wat puzzelen op training, zeker omdat er ook enkele jongens met de A-ploeg meetrainden”, stelt Kotysch.

“In de eerste helft hadden we het wat moeilijk met de intensiteit en agressiviteit van Heist en kwamen we niet helemaal in ons spel. We kregen een strafschop tegen, die werd gestopt door Gijsbers. Tegen de gang van het spel in kwamen we vlak voor de rust toch op voorsprong, waardoor we alsnog met een goed gevoel de kleedkamer ingingen.”

“Tijdens de pauze stuurden we enkele zaken bij. Het verliep dan ook iets beter in de tweede helft, maar een kwartier voor affluiten kwam Heist toch op gelijke hoogte. Dat was zeker niet onverdiend te noemen.”

Rekening geopend

Onze jongens hielden stand en konden zo een punt meenemen naar Leuven. “Dat is in mijn ogen toch een verschil met vorig seizoen, waar we zulke wedstrijden verloren zouden hebben. Nu pakten we een punt en het belangrijkste is dat onze rekening geopend is.”

“Volgende zondag spelen we opnieuw op verplaatsing. We trekken naar Antwerp B. Zij spelen woensdag nog omdat hun wedstrijd tegen Belisia Bilzen was uitgesteld omdat zij nog actief waren in de Beker van België. Beide eerste ploegen spelen op zondag, waardoor het afwachten wordt wie er zal afzakken. Het wordt sowieso een lastige klus.”

Doelpunten: 44′ Benfriha (0-1), 77′ Lemmens (1-1).

Opstelling OH Leuven U23: Gijsbers, Monticelli, Breugelmans (82′ Gigot), Shkurti, De Wolf (79′ Honnof), George, Parmentier, Hassouan (82′ Azzouz), Heremans, Benfriha (62′ Eugene), Wyns.

Koop je abonnement