A-Team

Zelfs met tien behouden we ongeslagen reeks

Zes op twaalf. Dat is het rapport voor OH Leuven na vier wedstrijden. Zondagnamiddag speelden onze jongens 1-1 gelijk tegen Cercle Brugge. Zo blijven we ongeslagen.

Coach Oscar Garcia bracht Gil een eerste keer aan de aftrap. Ook Banzuzi en Maziz mochten aan de wedstrijd beginnen, waardoor Balikwisha, Vlietinck en Mendyl op de bank begonnen. Na vijf minuten legden we een eerste mooie aanval op de mat. Via verschillende stationnetjes kwam de bal bij Akimoto. Zijn voorzet werd afgeblokt en ging zo in het zijnet.

Aan de overkant verrast Pletinckx bijna Leysen met een kopbal. Onze doelman had een zeer goede redding in huis. Op de hoekschop die volgde was Leysen wel kansloos op de kopbal van Denkey. We reageerden zeer snel. Akimoto vond vanaf rechts Banzuzi. Warleson ging goed plat.

De wedstrijd ging een tiental minuten op slot. Maziz dwong iets na het halfuur Warleson nog een keer tot een goede redding. Vijf minuten later was het wel raak. Na een een-tweetje met Schrijvers bracht N’Dri goed voor. Maziz werkte aan de tweede paal de verdiende gelijkmaker prima binnen. 1-1 was ook de ruststand.

Ruim halfuur met man minder

Meteen na de rust liet Maziz de 2-1 liggen. N’Dri versnelde op de rechterflank, haalde de achterlijn en legde goed achteruit. Maziz trapte van dichtbij pal op Warleson. Even later vond N’Dri Banzuzi, maar zijn knal ging hoog over.

Garcia wachtte niet en bracht Thorsteinsson en Biron al in minuut 55 in voor Maertens en Schrijvers. We bleven knappe combinaties op de mat leggen. Een gevaarlijk een-tweetje tussen Thorsteinsson en Maziz kwam er net niet uit.

Iets na het uur trok Gil aan de noodrem in een sprintduel met Olaigbe. Scheidsrechter Van Driessche haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Ricca stond al klaar om in te vallen en deed dat uiteindelijk voor Maziz.

Verdiende 2-1 blijft uit

Ondanks het mannetje minder bleef de wedstrijd in evenwicht. We kwamen wel goed weg toen Leysen zich miskeek op een voorzet. Uiteindelijk werkten we de bal goed weg.

Vlietinck en Ikwuemesi kregen nog een klein kwartier. Biron en N’Dri gingen naar de kant. De twee invallers lieten zich al snel opmerken. Na een hoekschop kopte Vlietinck tot bij Ikwuemesi, die van dichtbij over trapte.

In de slotminuut kregen we nog een vrije trap net buiten de zestien. Thorsteinsson lepelde het leer heerlijk over de muur, maar Warleson hield de 2-1 uit zijn kooi. Zo moesten we tevreden zijn met een punt.

Maziz: “Voelt aan als twee verloren punten”

“Het voelt eerder aan als twee verloren punten dan een gewonnen punt gezien de kansen die we hadden”, stelt doelpuntenmaker Youssef Maziz na afloop. “Ondanks de rode kaart lukte het ons toch om meerdere kansen te creëren.”

“Het tegendoelpunt op stilstaande fase deed ons een beetje pijn, maar we hebben goed gereageerd. Het blijft wel een gewonnen punt en we blijven ongeslagen. We moeten zo verder blijven werken om zoveel mogelijk punten te pakken. Het is belangrijk dat we deze dynamiek aanhouden.”

“Wij waren de betere ploeg en hadden de meeste kansen”, vult coach Oscar Garcia aan. “Hun doelman was in mijn ogen de man van de match. Uiteraard was het met tien afzien voor ons tegen de fysiekste ploeg uit de competitie. We gaven niks weg, hadden zelf een drietal goede kansen en verdienden dus meer. Ik moet mijn spelers feliciteren.”

“Ik verontschuldigde me bij Biron, want het is nooit leuk om na een invalbeurt terug gewisseld te worden. Maar het belangrijkste is het team en de situatie waarin we zaten, vroeg een ander aanvallend profiel. Biron begreep het, net zoals Maziz, die een sterke wedstrijd speelde. Het is goed dat we verschillende opties op de bank hebben. Ik vind dat het zijn nut bewezen heeft.”

Koop je abonnement