Women

Women: “Tegen Zulte 90 minuten scherpte nodig”

Op zaterdagavond 22 oktober om 19u trappen OH Leuven Women hun wedstrijd tegen Essevee Women af in de Banqup Campus. Het is een eerste uitdaging in een lange reeks topwedstrijden voor onze dames. Na de zesklapper tegen Charleroi Women vorige week is coach Jimmy Coenraets voorbereid.

“De wedstrijd tegen Charleroi was er één met twee gezichten,’ aldus Jimmy Coenraets. “In de eerste helft zijn er redenen om tevreden te zijn. We laten de tegenstander geen kansen creëren en wachten geduldig af tegen een laag blok. In de tweede helft pikken we goed op en beginnen we sneller te voetballen. In die helft scoren we dan ook zes keer. Toch doet dat geen afbreuk aan onze eerste helft. Het was een goede match.”

Bezoek van aan de Gaverbeek

Met de wedstrijd tegen Essevee Women wacht een eerste topper die dit seizoen meedraait in de top-5. Coenraets is voorzichtig: “Zulte is een vraagteken. Ze hebben goede resultaten gehaald maar scoorden dit seizoen nog maar negen keer. Toch krijgen ze ook slechts zes doelpunten binnen. Wij moeten ons vooral richten op het spel dat we komende weken moeten brengen tegen de andere toppers en onze filosofie voor de rest van de competitie aanscherpen.”

“We hebben donderdag en vrijdag voor de wedstrijd vooral gekeken hoe het bij Zulte loopt, waar de opportuniteiten liggen en hoe we ons zullen voorbereiden. Die voorbereiding ligt in lijn met wat we de afgelopen paar weken al doen qua detailcoaching. Het is een kwestie van scherp aan de wedstrijd beginnen. Waar we tegen Charleroi en Aalst genoeg hadden aan 45 minuten goed voetballen, moeten we tegen Zulte 90 minuten lang scherp zijn om ervoor te zorgen dat we de wedstrijd vroeg genoeg naar ons toetrekken,” aldus Coenraets.

Bekerwedstrijd op dinsdag

Slechts drie dagen na de match tegen Essevee spelen onze dames voor de Beker van Belgie tegen KRC Genk Ladies B. Coenraets: “we hebben inderdaad een drukke periode met drie wedstrijden op zeven dagen maar dat wil niet zeggen dat we één van die drie wedstrijden minder belangrijk vinden. De beker is voor ons een belangrijk objectief. Vorig jaar zijn we gestrand in de kwartfinale tegen Standard. Nu willen we absoluut beter doen.”

De match tussen OH Leuven Women en Essevee Women vindt plaats op 22 oktober om 19u in de Banqup Campus Oud-Heverlee. Tickets zijn aan de kassa beschikbaar voor 7 euro.

Koop je abonnement