A-Team

We verliezen alweer niet en verdelen de buit met Westerlo

Ook na speeldag vijf blijft OH Leuven ongeslagen. Op het veld van Westerlo (1-1) haalden we een vroege achterstand snel op dankzij William Balikwisha. Goed voor onze vierde puntendeling van het seizoen.  

Coach Oscar Garcia zette Balikwisha en Ricca in de basis. Schrijvers nam plaats op de bank. Bij Westerlo waren er geen wijzigingen. Vlak voor de aftrap gingen de hemelsluizen helemaal open. De eerste minuten leverden op het natte veld dan ook vooral veel strijd op.

Net voor het kwartier kwam Westerlo bij de eerste echte doelpoging op voorsprong. Mebude werkte het openingsdoelpunt via het been van Akimoto overhoeks voorbij Leysen. We reageerden meteen met een afstandsschot van Verstraete.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Balikwisha kapte goed naar binnen en lepelde het leer via de voet van Piedfort over Bolat in doel. Via Maziz en Maertens kwamen we even later dicht bij de 1-2.

We kregen net voor de rust echter een serieuze opdoffer te verwerken. In een duel met Alcocer blesseerde Pletinckx zich zwaar aan de enkel. Vreselijke beelden. We wensen onze centrale verdediger een spoedig herstel! Debutant Ominami was zijn vervanger.

Weinig vuur in de gietende regen

Maertens tekende met een omhaal voor de eerste dreiging na de pauze. Opnieuw viel de regen met bakken uit de lucht. Leysen duwde tien minuten ver in de tweede helft een knal van Vuskovic goed weg. Na een snelle ingooi kon Maziz van dichtbij uithalen. Via een verdediger en het been van Bolat caprioleerde de bal uit het doel.

Enkele minuten na het uur kon Maertens afleggen tot bij Verstraete. Zijn plaatsbal ging net naast. Niet veel later kwamen Schrijvers en Ikwuemesi erin voor Maertens en Balikwisha. Meteen opwinding. Schrijvers vond Maziz en diens voorzet werd door Bolat tegen Vuskovic verwerkt en ging zo bijna in doel. Aan de overkant ging een schot van Alcocer naast.

Het veld zag af door de regen en dat maakte het knap lastig om te voetballen. N’Dri pakte dan maar uit met een individuele actie. Vanaf rechts kwam hij naar binnen en haalde uit, Bolat stopte al bij al eenvoudig. Aan de overzijde had Banzuzi een knappe sliding in huis om Mebude het scoren te beletten.

Na een snelle tegenaanval wist N’Dri zich goed door te zetten, maar trapte dan onbesuisd over. Mendyl en Vlietinck mochten in minuut 85 invallen voor Maziz en Gil. We noteerden nog een schot van Schrijvers en een kopbal van Frigan. N’Dri kwam in de slotminuut het dichtst bij de winnende treffer. Zijn poging spatte uiteen tegen de paal. Opnieuw niet verloren en met zeven op vijftien hebben we een goede start genomen.

Leysen: “Overwinning was niet onverdiend geweest”

“Ik kan leven met deze uitslag, maar er zat veel meer in”, doet Tobe Leysen het verhaal. “Het was een beetje hetzelfde verhaal als vorige week tegen Cercle Brugge. We hadden onze kansen moeten afmaken. Een overwinning was niet onverdiend geweest.”

“Het feit dat we ongeslagen blijven is een groot compliment voor de ploeg. We maken het telkens net niet goed genoeg af. Als dat er bijkomt dan gaan we wedstrijden beginnen winnen. De weersomstandigheden hadden sowieso een invloed vandaag. Het was een heel moeilijk veld. Verder hoop ik dat Ewoud snel kan herstellen en dat we voor hem iets kunnen terugdoen.”

“Ik ben niet tevreden met het resultaat, want we hadden een drietal kansen om het af te maken”, vult coach Oscar Garcia aan. “Zij begonnen beter aan de wedstrijd. Na 25 minuten namen we de controle over en in de tweede helft waren wij de betere ploeg. Maar je moet de bal tegen de touwen schieten. Dat lieten we na en is de enige reden waarom we niet wonnen.”

“Uiteraard willen we meer winnen, maar ongeslagen blijven tegen deze ploegen is zeker goed gedaan. We creëren kansen en spelen veel beter dan vorig seizoen. Het ontbreekt ons momenteel aan geluk in de zestien. We zijn op de goede weg.”

Koop je abonnement