A-Team

We behouden perfect rapport na zege tegen Westerlo

OH Leuven is uitstekend aan het seizoen begonnen. Na de 0-2-overwinning op het veld van KV Kortrijk wonnen onze jongens zaterdagavond met 2-0 van Westerlo. Thorsteinsson en Holzhauser maakten de doelpunten.

Onze aanvoerder Mathieu Maertens werd voor aftrap in de bloemetjes gezet voor zijn 150ste wedstrijd bij OH Leuven. In vergelijking met vorige week voerde coach Marc Brys één wissel door. Malinov kwam in de ploeg voor Gambao. Bij Westerlo stonden dezelfde elf tussen de lijnen die met 2-0 wonnen van Cercle Brugge op de openingsspeeldag. 

Het duurde even vooraleer de wedstrijd echt op gang kwam. Na tien minuten kwamen onze jongens een eerste keer opzetten. Tamari ging neer in de zestien na een duel met Van den Keybus, maar geen strafschop oordeelde scheidsrechter Staessens. Meteen erna verloor Westerlo achteraan de bal. Maertens kon uithalen, maar Bolat bracht redding.

Het bleek slecht uitstel te zijn, want in minuut 13 was het dan toch raak. Bolat stopte eerst nog de knal van Tamari, maar Thorsteinsson was goed gevolgd en jaagde de 1-0 hoog in doel.

Westerlo reageerde met een poging van Daci dat tegen de lat ging. Aan de overkant probeerde Patris het zonder succes met een hakje. Voor de rust vielen er nog drie momenten te noteren: een kopbal die over ging van Van den Keybus, Tamari die opnieuw geen strafschop kreeg na contact met De Cuyper en Vaessen die het leer in het zijnet mikte.

Holzhauser beslist de wedstrijd

Vijf minuten na de pauze probeerde Holzhauser het. Zijn plaatsbal werd nog net weggewerkt. Ook Nsingi waagde zijn kans, maar zijn schuiver ging net naast. We bleven komen en op het uur kregen we opnieuw een grote kans. Na een knappe opbouw wist Ouédraogo voor te zetten. Tamari controleerde en haalde uit, maar pal op een verdediger van Westerlo.

Nadien was het even wachten op doelpogingen. Een kwartier voor affluiten dan toch nog eens opschudding. Holzhauser stuurde Nsingi diep, Perdichizzi haalde hem onderuit en raakte de bal met de hand. Deze keer ging de bal wel op de stip. Holzhauser stuurde Bolat de verkeerde kant op: 2-0! Zo boeken onze jongens een nieuwe knappe zege en zitten we aan een zes op zes.

Brys: “Eenheid in de groep is mooi om te zien”

“We hadden de wedstrijd van Westerlo tegen Cercle Brugge uiteraard uitvoerig bekeken”, luidt de analyse van coach Marc Brys. “Ze speelden heel atypisch en specifiek, wat het moeilijk maakt om in bepaald traditioneel concept te blijven. Wij hebben ons daarop ingesteld om daar baat bij te hebben. Dat lukte gedeeltelijk.”

“Ik denk dat wij, zeker in de eerste helft, altijd wel de controle hadden. Het doelpunt viel, wat vertrouwen moet schenken, en dan is het heel bizar dat dat eigenlijk is weggevallen. Onze opbouw viel in het water. Plots werden wij nerveuzer in plaats van rustiger. Een bizarre situatie om te ondervinden.”

“In de tweede helft probeerden we in de omschakeling onze momenten te pakken. Dat is met eentje ook gelukt. Uiteraard zijn wij zeer blij met de zes op zes. Nul tegendoelpunten en twee doelpunten. We moeten nu naar Antwerp en krijgen dan Club Brugge op bezoek.”

“Ik kan het alleen maar met een goed oog tegemoet zien. Wij verwachten niets van de komende twee wedstrijden, maar gaan er uiteraard onbevangen tegenaan en zullen wel zien wat ons dat oplevert. Wat ik vooral mooi vind om te zien is de eenheid die in de groep gecreëerd werd tijdens de voorbereiding”, besluit Brys.

Koop je abonnement