fbpx
Women

Van Kerkhoven helpt OH Leuven Women met 3 goals voorbij Standard

OH Leuven Women heeft zaterdagnamiddag Standard Fémina met 3-2 opzijgezet. Ella Van Kerkhoven maakte in de eerste helft een loepzuivere hattrick.

In de openingsminuut kwamen we goed weg toen Merkelbach van dichtbij een grote mogelijkheid in de handen van Evrard duwde. Vijf minuten later reageerden we via Eurlings. Haar poging werd in hoekschop geduwd en die kopte Van Kerkhoven goed binnen.

Een doelpunt dat duidelijk vertrouwen gaf, want we namen de wedstrijd volledig in handen. Van Kerkhoven verlengde iets na het kwartier een prima aangesneden vrije trap van Ampoorter in doel.

Aan de overkant ging een schuiver van Janssens naast. Een afstandsschot van Mertens ging over. Op het halfuur was het alweer raak voor Van Kerkhoven. Opnieuw kopte ze een hoekschop goed binnen.

Standhouden in de tweede helft

Standard milderde voor de rust nog via Merkelbach, die een voorzet van rechts voorbij Evrard duwde. Enkele minuten na de pauze waren de bezoekers dicht bij de 3-2. Coutereels kopte een hoekschop van zeer dichtbij tegen de paal.

Wat volgde was een lange periode zonder echt doelgevaar. Een kwartier voor affluiten viel de 3-2 dan toch. Veefkind wilde een voorzet vanaf links wegwerken, maar raakte het leer verkeerd en verschalkte zo Evrard.

Onze dames moesten nog knokken in de slotfase om de drie punten thuis te houden. Dat lukte uiteindelijk en zo knopen we na een mindere start van de play-offs aan met een zes op zes.

Doelpunten: 5′ Van Kerkhoven (1-0), 17′ Van Kerkhoven (2-0), 31′ Van Kerkhoven (3-0), 37′ Merkelbach (3-1), 76′ Veefkind (3-2, eigen doelpunt).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Mertens (55′ Van Schoonhoven), Janssens, Detruyer (78′ Van Dijk), Eurlings, Ampoorter, Van Belle, Cranshoff (65′ Helsen), Veefkind.

Coenraets: "Gelukkig klaarden we de klus op dertig minuten"

“Gelukkig klaarden we de klus op dertig minuten”, zegt coach Jimmy Coenraets. “De overige zestig minuten speelden we iets te veel in hun spel. Als je zulke dertig minuten speelt dan moet je je realiseren dat dat de enige juiste manier is om zo’n tegenstander te bekampen. Daarna hervielen we iets te snel in het vechtvoetbal dat Standard graag speelt. We hadden de juiste speelsters lopen om toch stand te houden in dat type voetbal. We hebben weerwerk getoond. Volgende week moeten we op Standard het voetbal dat we de eerste dertig minuten brachten opnieuw brengen met dezelfde energie.”

“We hadden plan A en plan B voorbereid. Plan B was iets meer gaan groeperen om ervoor te zorgen dat we de lange bal konden opvangen. Op het moment dat we het wilden uitvoeren liepen A en B iets te veel door elkaar. We gingen lang spelen terwijl de ruimtes tussen de linies heel groot waren en daardoor konden we het compacte niet brengen.”

“Anderzijds is het korte spel een mentaal spelletje. Het tweede tegendoelpunt was een absoluut dom doelpunt. Een miscommunicatie ondanks dat je Evrard heel hard hoorde roepen. Veefkind wilde haar voet nog wegtrekken, maar raakte de bal nog net en die dwarrelde binnen. Dan begon het in de hoofden te spelen. Terwijl als je op die momenten terug gaat voetballen, kan je volgens mij de score opnieuw gaan uitdiepen. Dat zijn lessen die we nog moeten leren en zaken die we beter moeten uitvoeren.”

Godsgeschenk

“Na een enkele drukke weken en een interlandbreak was deze driepunter een godsgeschenk zodat je even kan blazen en niet meer achter jou moet kijken. Even de puntjes op de i kunnen zetten en zelf terug kan werken aan wat zeker beter moet. Dat hadden we nu zeker nodig.”

“Ik zag Anderlecht vanavond winnen tegen Genk, waardoor de kloof onder ons iets groter is. Dat geeft ademruimte, wat belangrijk is voor de resterende vijf wedstrijden. Het wordt nog een lang seizoen. Anderlecht zag Minnaert uitvallen, wat ze wel zullen voelen. Allemaal elementen die mee zullen spelen.”

“Of het goed is dat we volgende week al opnieuw tegen Standard spelen? De randanimatie vandaag was zo groot dat we ons wel moeten verwachten aan een vurig Standard. Ik denk dat ze met toch wel een leeg gevoel naar huis zijn getrokken en bij hen zal de boodschap zijn dat wij gelukkig volgende week al op bezoek komen zodat ze revanche kunnen nemen.”

“Dat kan ook in ons voordeel spelen. Als we een Standard treffen dat uit is op het agressieve en het revancheren dan gaan er ruimtes vallen en dan is het aan ons om daarmee om te gaan. Zeker met het voetballend vermogen dat wij hebben moeten we dat gewoon beter uitspelen dan vandaag”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement