U23

U23: Ruime 4-0-overwinning tegen Charleroi

De U23 van OH Leuven zette zondagnamiddag Charleroi met 4-0 opzij dankzij één voor en drie doelpunten na de rust. Onze jongens zitten aan een knappe zeven op negen.

Net na het openingskwartier klommen we op voorsprong. Ramos wist voor de tweede week op rij te scoren na een stilstaande fase. 1-0 was ook meteen de ruststand. Vier minuten ver in de tweede helft diepten we de score verder uit. George zette zich op rechts goed door en knalde de 2-0 in de linkerbovenhoek.

Iets voorbij halfweg de tweede helft zette Sagrado een geweldige run op. Op het juiste moment legde hij breed voor Smet die het leer goed in doel verwerkte. Nog was het niet gedaan. Zimmerman legde in minuut 73 de 4-0-eindstand vast.

Doelpunten: 16’ Ramos (1-0), 48’ George (2-0), 68’ Smet (3-0), 72’ Zimmerman (4-0).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Ramos, Acquah (76’ Tahara), Breugelmans, Gilis (86’ Taildeman), Buksa (86’ Vanhaeren), Sagrado, Schingtienne, George, Smet, Zimmerman (89’ Agyapong).

Vanhemel: "Meer dynamiek in ons spel na de pauze"

“In de eerste helft was ons tempo te laag”, stelt coach Eddy Vanhemel. “We hadden wel controle, maar er waren te veel slordigheden in ons spel. We gaven geen enkele kans weg. Zelf speelden we niet goed genoeg om aanspraak te maken op meer. In de tweede helft zat er meer dynamiek in ons spel. De intensiteit en het tempo lagen hoger. We liepen vlot uit tot 4-0 en gaven quasi geen kans weg. De eerste noemenswaardige kans die ze kregen was in minuut 88, dus dan kan je wel spreken van volledige controle.”

“Ik was minder fier op de jongens dan de voorbije weken. Het is niet dat ik niet fier was. Zij hebben het niet slecht gedaan, maar lieten het na om een vervolg te breien aan de goede prestaties van de voorbije weken. Het ging wat moeizamer en dat was vooral te wijten aan onszelf. In de eerste helft waren we misschien iets te gelaten. We hadden controle, maar het liep minder dan de voorgaande wedstrijden. Dat is wel een aandachtspuntje, want we moeten kijken hoe we de flow kunnen vasthouden en succesvol kunnen blijven. Tegen betere teams moeten we beter spelen dan dat we deden tegen Charleroi.”

“Dat de flow er wel is met een 7 op 9? Inderdaad. Die flow zie je niet alleen terugkomen in de wedstrijden. Je ziet die ook gedurende de trainingsweek. Er wordt echt goed gewerkt en er ontstaat ook steeds meer dynamiek tussen de jongens naast het veld. Het evolueert echt naar een team. Dat is knap.”

“Of er al jongens klaar zijn voor de volgende stap richting eerste ploeg? Er zijn een aantal jongens die daar kort tegenaan leunen, maar je kan heel moeilijk stellen of ze al dan niet klaar zijn. Het momentum moet er zijn, er moet ruimte zijn bij de A-kern, ze moeten wekelijks tonen dat ze een hoog niveau kunnen halen,.. Dat moet allemaal samenvallen en dat is het moeilijkste waarmee de jongens moeten omgaan. Ik ben er wel van overtuigd dat die puzzelstukjes in elkaar gaan vallen”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement