U23

U23: Mooie 0-3-zege tegen Thes

OH Leuven U23 heeft zaterdagavond een knappe 0-3-overwinning geboekt op bezoek bij Thes Sport Tessenderlo. Mboko en Idumbo (x2) deden de netten trillen.

Doordat coach Eddy Vanhemel was doorgeschoven naar de eerste ploeg nam Sascha Kotysch de T1 rol bij de U23 voor zijn rekening. “We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld, zeker zonder de bal”, stelt Kotysch. “We waren agressief in de duels en probeerden de tegenstander weg te houden van ons doel, wat ons ook gelukt is.”

“Na stilstaande fases hadden zij in het begin wat kansjes. Aan de bal vond ik ons bij momenten een beetje onrustig, maar de eerste kans die we kregen, werkten we meteen af.” Het was Mboko – die vorige week zijn eerste profcontract bij OH Leuven had getekend – die de score opende.

Die 0-1 gaf iets meer rust aan onze jongens. Iets na het halfuur maakte Idumbo er 0-2 van. “Ik denk dat die voorsprong aan de rust verdiend te noemen was. In de tweede helft lieten we het na om de wedstrijd sneller dood te maken. Zo bleef het knokken tot het einde.” Idumbo zette eindelijk toch nog de 0-3 op het scorebord.

Bijzondere situatie

Een leuke driepunter in een hectische periode. Naast de U23 is Kotysch namelijk ook de hoofdcoach van de U18. “Een bijzondere situatie. Als staf zijn we goed opgesteld en iedereen in de club levert extra inspanningen. Zo waren  Jimmy Coenraets (hoofdcoach van de dames) en Stef Van Winckel (collega bij de U18) zaterdag ook van de partij. Fantastisch dat iedereen inspringt om alles lopende te houden.”

“Voor mij was de combinatie er voordien ook al. Vorige week uiteraard iets intensiever. Niet altijd gemakkelijk, want je moet switchen van de ene wedstrijdvoorbereiding naar de andere. De rest van de staf heeft zijn meerwaarde bewezen en ik ben heel dankbaar dat ze zo betrokken waren.”

Heist

Onze jongens krijgen zondag Heist over de vloer. “Zeker een interessante wedstrijd. Zij beschikken over veel voetballend vermogen en hebben een goede en gezonde intensiteit in hun spel. Ze proberen de tegenstander onder druk te houden om de bal te recupereren en daaraan direct spel te koppelen. Ze draaien een mooi seizoen. We moeten dus op de afspraak zijn.”

Met 16 punten staat Heist op de vijfde plaats. Wij volgen met 12 punten op plaats zeven. “Vanuit een goede organisatie zullen we moeten zien stand te houden en we zullen agressief moeten zijn in de duels. Ons voetbal moeten we proberen te brengen en dat met veel rust aan de bal om zo openingen te zoeken.”

Doelpunten: 7′ Mboko (0-1), 36′ Idumbo (0-2), 90′ Idumbo (0-3).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ngawa, Acquah, Breugelmans, Gilis (80′ De Wolf), Van Bost, Shkurti, Sturbaut, Idumbo, Agyapong, Mboko (65′ Hassouan).

Koop je abonnement