fbpx
U23

U23: Knappe puntendeling met Jong KAA Gent

OH Leuven U23 pakte zondagnamiddag in eigen huis een punt tegen Jong KAA Gent. Niet lang na de pauze wisten onze jongens een 0-1-achterstand uit via Acquah en zijn nu al drie competitiewedstrijden op rij ongeslagen.

“Het was zeker een terecht punt”, stelt coach Eddy Vanhemel. “We speelden tegen een tegenstander die zes op zes had en de ambitie heeft om hoog te eindigen. Het is een goede ploeg, daar moeten we ook niet flauw over doen. Als ik de wedstrijd bekijk dan moet ik tevreden zijn met hetgeen we gebracht hebben.”

“Het was een leuke wedstrijd met goed voetbal. Het ontbrak ons de voorbije weken om het maximale qua resultaat eruit te halen. Dat deden we zondag wel. We hadden nog kunnen winnen, maar ook verliezen. Ik denk wel dat de betere kansen voor ons waren. Al bij al moeten we fier zijn op de prestatie die we geleverd hebben en trots zijn op het resultaat.”

Vanhemel: “Een mooi gelijkspel”

Onze jongens knokten prima terug na een achterstand. “De manier waarop we achterkwamen was een verderzetting van de voorbije weken. Een individueel foutje. Daarna waren we even de pedalen kwijt waardoor Gent een paar minuten later een strafschop kreeg. Ravet pakte de elfmeter. Ik moet wel zeggen dat we ons in de wedstrijd dan al hersteld hebben. We hebben niet moeten wachten tot aan de rust. De jongens toonden weerbaarheid.”

“In de tweede helft hebben we dat gewoon verdergezet en goed voetbal aan gekoppeld met een aantal mooi uitgespeelde kansen. We konden één keer scoren. Als we 2-1 op voorsprong zouden gekomen zijn dan konden we het volgens mij ook over de streep trekken. Op dat moment zou dat ook gerechtvaardigd geweest zijn. In de eindfase waren er nog wel wat mogelijkheden voor Gent. Al bij al een mooi gelijkspel.”

Opmaken voor de derby

Suphanat ‘Bank’ Mueanta maakte zijn eerste minuten voor onze club. “Ik praat niet graag over individuele spelers omdat een team meer is dan een som van individuele spelers. Als we enkel over Bank praten dan doen we andere spelers tekort. Maar als er mijn specifiek gevraagd wordt naar zijn wedstrijd dan moet ik zeggen dat hij, ondanks dat hij slechts enkele dagen in België is, getoond heeft dat hij over kwaliteiten beschikt. Hij liet zijn snelheid, individuele actie en dreiging zien. Een goede voetballer, fijn om daar mee te kunnen werken.”

Zondag spelen onze jongens de derby tegen KVK Tienen. “Ik hoorde gisteren in Tienen de derbykoorts al. Zij kijken al weken uit naar deze wedstrijd. Prima, derby’s zijn altijd geladen en dat is nu ook wat wij moeten tonen. Het belang van zulke wedstrijden, die intensiteit en al hetgeen dat errond hangt, is alleen maar leuk en goed om mee te maken. Ik ben er zeker van dat de jongens gebrand zijn om tegen Tienen een goede prestatie neer te zetten en om een goed resultaat proberen binnen te halen”, besluit Vanhemel.

Doelpunten: 33′ Abdullahi (0-1), 54′ Acquah (1-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Mueanta (83′ Deconinck), Acquah (70′ Gilis), Breugelmans, Van Bost, Parmentier, Shkurti, Sturbaut, Lausberg, Idumbo, Agyapong.

Koop je abonnement