U23

U23: Eerste overwinning van het seizoen

OH Leuven U23 boekte afgelopen zondag zijn eerste driepunter van het seizoen. In eigen huis zetten onze jongens Belisia Bilzen met 4-2 opzij.

“We speelden een gefocuste wedstrijd”, opent coach Sascha Kotysch. “We brachten intensiteit. In de eerste helft hadden we veel controle en probeerden we mooi en verzorgd voetbal te brengen. Daardoor kwamen we er enkele keren goed uit.”

Na twintig minuten wisten we de score te openen. “Daarna vergaten we voor de rust de 2 en 3-0 te maken, want we lieten honderd procent kansen liggen.”

Dat lukte na de pauze wel. “We konden de voorsprong in de tweede helft wel verder uitdiepen. Na de 3-0 verloren we even de controle over de wedstrijd. We waren nonchalant in de uitvoering en de keuzes die we maakten. De focus ging een klein beetje weg en we slikten ook de 3-1.”

“Op het juiste moment maakten we de 4-1. Op het einde trapten zij via een vrije trap nog de 4-2 binnen. Al bij al heel tevreden over onze wedstrijd. Goede teamprestatie met mooi aanvallend voetbal. Er zat veel beweging in ons spel.”

Hattrick

De prestatie van Idumbo – maker van een hattrick – sprong in oog. “Hij heeft dat natuurlijk goed gedaan. We weten dat hij veel kwaliteiten heeft en iets extra’s kan geven aan het team met zijn snelheid en diepgang. Iets wat de voorbije weken een klein beetje ontbrak bij momenten.”

“Goed dat hij terugkeert uit de lappenmand en meteen een impact kon hebben. Maar het was vooral een goede teamprestatie. De jongens die rond hem stonden, hebben hem uitstekend in positie gebracht.”

De ontlading na affluiten was groot. “Iedereen wilde graag die eerste overwinning boeken. We wisten verdiend aan het langste eind te trekken en hielden achteraf dan ook terecht een feestje.”

Ninove

“Er is nog werk aan de winkel, maar hoe we willen voetballen uit zich steeds beter op het veld. De focus ligt nu al op Ninove, de tegenstander van komende zaterdag.”

Kotysch is op zijn hoede. “Een tegenstander met kwaliteiten. We moeten honderd procent gefocust blijven en controle proberen te houden tijdens moeilijkere momenten. Het kan een gelijkaardige wedstrijd worden zoals afgelopen zondag. We onderschatten niemand. De uitslagen geven elk weekend aan dat alles kort bij elkaar ligt. Ik hoop dat we datgeen wat we nu aan het opbouwen zijn, kunnen doortrekken.”

Doelpunten: 20′ Idumbo (1-0), 60′ Bulut (2-0), 67′ Idumbo (3-0), 77′ Valcke (3-1), 87′ Idumbo (4-1), 89′ Wijnen (4-2).

Rood: 78′ Valcke.

Opstelling OH Leuven U23: Geeroms, Bulut (77′ Hassouan), Shkurti, George, Parmentier, Souanga, Idumbo (90′ Breugelmans), Heremans, Benfriha (82′ Eugene), Gigot, Opoku.

Koop je abonnement