U23

U23: 4-0-nederlaag tegen R. Knokke FC

OH Leuven U23 ging woensdagavond met 4-0 de boot in op bezoek bij R. Knokke FC. Dit weekend komen onze jongens niet in actie.

De thuisploeg klom na een evenwichtige start op voorsprong via Mariën. Halverwege de eerste helft maakte Din Sula, die we nog goed kennen van zijn periode tussen 2011 en 2018 bij onze club, er 2-0 van.

Ook in de tweede helft konden we te weinig een vuist maken. Sula vervolledigde zijn hattrick en legde de 4-0-eindstand vast.

Doelpunten: 11′ Mariën (1-0), 26′ Sula (2-0), 53′ Sula (3-0), 68′ Sula (4-0).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Schingtienne, Acquah, Breugelmans, Gilis (59′ George), Sagrado, Van Bost (46′ Mindombe), Shkurti, Zimmerman (74′ Kam), Vancamp (76′ Verhaeren), Agyapong (46′ Hassouan).

Vanhemel: "80 minuten achter de feiten aangelopen"

“Het is heel makkelijk om het verhaal van de wedstrijd te doen”, zegt coach Eddy Vanhemel. “De wedstrijdopener was nog oké. In de opbouw verloren we dan de bal en slikten we de 1-0. Daarna hebben we 80 minuten achter de feiten aangelopen, zowel aan de bal als zonder bal. We waren te laat in de duels, geen balrecuperatie en slordig in de balcirculatie. Dan loop je tegen een ploeg die toch kwaliteit heeft achter de feiten aan.”

“Ik ben op zoek naar een verklaring. We weten dat balrecuperatie niet de uitgesproken kwaliteit van onze middenvelders is, maar het is ook niet zo dat zij dat niet kunnen. We kwamen gewoon overal te laat. Die foutjes namen het vertrouwen weg en niks lukt dan nog. We wilden dan forceren, hebben naïef en te weinig matuur gespeeld en deden het absoluut niet goed.”

Rust

Dit weekend komen onze jongens niet in actie. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd op zondag 7 mei tegen Visé. “Het is goed dat de jongens fysiek en mentaal wat rust hebben. Zondag en dan woensdag spelen, bleek moeilijk. We hebben nu anderhalve week. Die gaan we gebruiken om goed te analyseren hoe dit is kunnen gebeuren. We gaan aan de slag om ervoor te zorgen dat we terug competitief zijn.”

“We hebben 33 volwaardige wedstrijden gespeeld en op de 34ste speeldag gingen we compleet de mist in. Dat is wel iets om bij stil te staan, maar we moeten dat ook niet dramatiseren. Er liggen sowieso nog doelstellingen in die drie laatste wedstrijden. We zijn aan onszelf verplicht om die goede 33 wedstrijden te bevestigen en bouwen al richting volgend seizoen. In topsport moet je er trachten elke week te staan en constante prestaties te brengen. Daar gaan we de komende weken nog aan werken”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement