U23

U23: 3-3 op bezoek bij Antwerp B

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag op het veld van Antwerp B na een 3-1-achterstand nog een punt uit de brand weten te slepen. Onze jongens bleven knokken en maakten in het slot alsnog gelijk.

“Ik hou een beetje een dubbel gevoel over aan dit gelijkspel”, stelt coach Sascha Kotysch. “Als je de wedstrijd bekijkt dan is het quasi een kopie van onze wedstrijd vorig jaar in Antwerp. Een typische beloftenwedstrijd. In de eerste helft hadden we eigenlijk de totale controle en kwamen niet echt in de problemen, maar gingen toch rusten met een 3-1-achterstand. Zij kwamen driemaal voor doel en wisten telkens te scoren. We gaven het echt in cadeauverpakking mee.”

“Ik had echt het gevoel dat het nog niet gedaan was voor ons en dat heb ik tijdens de pauze ook aangegeven. In de tweede helft liep het wat moeizaam. Achteraf ben je tevreden dat je in de laatste tien minuten toch nog gelijk weet te maken. We hadden zelfs nog een kleine mogelijkheid op de 3-4.”

Kotysch weet wat er uit deze wedstrijd meegenomen moet worden. “Het groepsgevoel zit duidelijk goed. Twee invallers wisten te scoren. Uiteraard moeten we ook kijken naar de zaken die beter kunnen. Zo moeten we efficiënter zijn in de waarheidszone. We komen vaak in die zone, maar creëren er dan te weinig kansen. Daarnaast moet er nog meer focus gelegd worden op de restverdediging.”

“Honger naar de eerste driepunter is heel groot”

Zondag ontvangen onze jongens Belisia Bilzen. “Tot dusver verloopt onze competitie heel bizar. Veel verrassingen en opvallende tegenslagen voor enkele ploegen. Belisia Bilzen is een ploeg die probeert te voetballen. Het heeft daarvoor de nodige kwaliteiten en brengt veel beweging in hun spel.”

“Het gaat een interessante wedstrijd worden. Ik ben blij dat we na twee moeilijke verplaatsingen nog eens thuis kunnen spelen. De honger naar de eerste driepunter is heel groot. Dat voelde je zondag bij de gelijkmaker ook. De jongens gingen echt op zoek naar de winnende treffer. In de kleedkamer was er teleurstelling en overheerste het gevoel van twee verloren punten in plaats van één gewonnen punt.”

Doelpunten: 7′ Agyapong (1-0), 15′ Benfriha (1-1), 27′ Vereecken (2-1), 41′ Vandeplas (3-1), 87′ Eugene (3-2), 90′ Hassouan (3-3).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet (9′ Geeroms), Monticelli, Breugelmans, Bulut (85′ Hassouan), Shkurti, George, Parmentier, Souanga (85′ Wyns), Heremans (66′ Eugene), Benfriha, Opoku.

Koop je abonnement