U23

U23: 3-3-gelijkspel tegen Antwerp B

OH Leuven U23 keerde zondagnamiddag slechts met één punt terug huiswaarts na de ontmoeting met Antwerp B. Onze jongens klommen 0-2 op voorsprong, maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met de gelijkmaker (3-3) in de blessuretijd.

“We begonnen goed aan de wedstrijd en maakten relatief snel de 0-1 na een mooie kopbalgoal van Van De Ven”, doet coach Sascha Kotysch het verhaal. “Dan misten we een strafschop en dus de kans om de wedstrijd naar ons hand te trekken.”

“We verloren de controle over de wedstrijd zonder echt veel in de problemen te komen. Antwerp kreeg wel één grote kans na dom balverlies.”

De 0-1-ruststand veranderde niet meer en na de pauze wisten we opnieuw vrij snel te scoren. “We hadden meteen terug de controle en wisten deze keer wel een strafschop te benutten. Je denkt dan dat de wedstrijd zo goed als gespeeld is omdat Antwerp niet echt gevaarlijk was.”

“We slikten iets te snel de 1-2, waardoor het geloof bij hen er terug was en bij ons zag je paniek. We pakten hun infiltraties zonder bal niet meer op en zo kwamen we 3-2 achter uit het niets. We waren dan blij dat we in de 90ste minuut nog gelijk konden maken.”

“We laten twee punten liggen”

Kotysch bleef met een dubbel gevoel achter. “Ik denk eigenlijk dat we twee punten lieten liggen, maar op het einde moet je dan blij zijn dat je in de slotminuten nog weet te scoren om zo alsnog een punt mee naar huis te nemen.”

Een echte verklaring voor die mindere periode is er niet. “Het kan zijn dat het iets te maken heeft met concentratie. Het seizoen was tot dusver ook al lang, zeker omdat we vaak dezelfde jongens hebben opgesteld door blessures. Maar dat mag geen excuus zijn. We waren ook iets te onrustig aan de bal. Misschien hebben we het mentaal onderschat na de 0-2.”

“Het is goed dat er nu even een break komt. We hebben hard gewerkt en mogen het verschil voor de jonge spelers die komen van een jeugdcompetitie niet onderschatten. Voor sommigen gaat het fysiek goed zijn voor anderen dan weer mentaal om even de batterijen op te laden. Vanaf 2 januari hervatten we.”

Doelpunten: 5′ Van De Ven (0-1), 52′ Gilis (0-2, strafschop), 55′ Smits (1-2), 69′ Udoh (2-2), 75′ Udoh (3-2), 90′ Van De Ven (3-3).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Acquah (75′ Agyapong), Gilis, Van Bost, Parmentier, Shkurti, Sturbaut, Souanga, Lausberg (82′ Sadzoute), Hassouan, Van De Ven.

Koop je abonnement