U23

U23: 3-2-zege tegen Olympic Charleroi

OH Leuven U23 wist zondagnamiddag zijn eerste thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Idumbo zorgde in de blessuretijd voor de verlossende 3-2 tegen Olympic Charleroi.

“Het was een wedstrijd waar eigenlijk alles inzat”, legt coach Eddy Vanhemel uit. “Goed voetbal. Wij speelden, vochten en vierden als team. Er vielen veel doelpunten en er was veel spanning. We kwamen heel snel op voorsprong en voetbalden ook echt goed. We legden snelle en vlotte combinaties op de mat en speelden mensen vrij tussen de lijnen. Daardoor creëerden we kansen.”

“Het enige minpuntje van de eerste helft was dat we uiteindelijk maar twee keer scoorden. Als je de kansen optelt dan was er zeker de mogelijkheid om de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen. Uit één van de weinige mogelijkheden maakte Olympic Charleroi gelijk. Meteen daarna klommen we opnieuw op voorsprong.”

“In de tweede helft speelde Olympic Charleroi iets agressiever. Bij ons verliepen de combinaties wat minder vlot omdat we te traag gingen spelen en de ruimtes kleiner werden. We kregen de ruimtes niet meer gecreëerd die we in de eerste helft creëerden. Voorin waren we ook minder balvast. Zo kwamen we minder aan voetballen toe.”

“We bleven als team overeind”

“We hadden de controle, maar zeker defensief hebben we wel hard moeten knokken. Die gelijkmaker viel dan alsnog, wat maakte dat we het in het laatste deel van de tweede helft ook moeilijk kregen. Er zaten enkele jongens op hun tandvlees. Dat was heel normaal aangezien we spelers gereïntegreerd hebben nadat ze in de voorbereiding door blessures trainingen en wedstrijden gemist hebben.”

“Uiteindelijk bleven we als team wel overeind en trokken we in blessuretijd alsnog het laken naar ons toe. Als je naar het spel en de kansen kijkt dan is de overwinning verdiend. Uiteraard was de ontlading groot. Fijn voor de jongens. Voor mij was het niet zo zeer ontlading, maar vooral genieten van het mooie spel, het goede voetbal en alles wat daarrond hing.”

Onze jongens trekken op woensdag 13 september naar URSL Visé. “Opnieuw een wedstrijd die we zoals altijd goed gaan voorbereiden. We proberen uit te gaan van onze eigen sterkte.”

“We moeten verder blijven progressie maken als team, maar de individuele kwaliteiten binnen ons team moeten we ook verder blijven ontwikkelen. Wij leven niet van week tot week. De wedstrijd is een meetmoment tussen trainingen en ontwikkelingsmomenten door. Prioriteit nummer 1 blijft individueel jongens beter maken. Als je heel veel jongens individueel beter maakt dan moet het resultaat daarvan zijn dat uiteindelijk ook het team er beter van wordt en als het team beter wordt dat je uiteindelijk de overwinning kan behalen”, besluit Vanhemel.

Doelpunten: 3′ Agyapong (1-0), 17′ Kamara (1-1), 21′ Gilis (2-1, strafschop), 72′ Kouri (2-2), 90′ Idumbo (3-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ngawa, Acquah (80′ Deconinck), Breugelmans, Gilis, Van Bost, Parmentier, Shkurti (84′ Hassouan), Lausberg, Idumbo, Agyapong (72′ Mboko).

Koop je abonnement