U23

U23: 3-1-zege tegen Union Namur

OH Leuven zette afgelopen zondag Union Namur met 3-1 opzij. Idumbo (x2) en Deconinck maakten de Leuvense doelpunten.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, opent coach Sascha Kotysch. “Maar maakten het nog onnodig spannend omdat we onze kansen niet afmaakten en het dus nalieten om de wedstrijd sneller te beslissen. Zo moesten we bibberen tot de 90ste minuut. Het gameplan dat we voor ogen hadden, hebben we wel goed uitgevoerd. Al bij al was het dus een verdiende en terechte overwinning.”

Onze jongens boekten voor het eerst dit seizoen een zes op zes. “Een stap die we al langer wilden zetten. Om mee te doen in de competitie moesten we eens een reeksje neerzetten. Vorig jaar zijn we daar in het eerste deel van het seizoen ook in geslaagd.”

“Het doet deugd. De laatste weken kenden we wat tegenslag en nu zijn we onszelf wel aan het belonen. Die continuïteit is ook een stap die we aan het zetten zijn.”

Lokeren-Temse

Zaterdag trekken we naar de leider Lokeren-Temse. “De mooiste verplaatsing. Met 30 op 30 hebben zijn een hele mooie reeks neergezet. Het wordt een leuke uitdaging. We gaan er niet naar toe om snel weer te vertrekken en willen daar ook competitief zijn. We gaan ons beste niveau moeten halen en dan zien we wel wat er mogelijk is.”

“Wat er realistisch is? Zij hebben hele andere ambities dan wij. Zij spelen voor promotie en dat zie je ook in hun wedstrijden. Een goed voetballende ploeg die heel volwassen speelt. Ze zijn agressief en kunnen een wedstrijd dood maken met weinig kansen.”

Tot slot ziet Kotysch nog een interessant gegeven. “Voor sommige spelers gaat het ook de eerste keer zijn dat er zoveel supporters aanwezig zijn. Benieuwd hoe we daarmee omgaan. Het gaat belangrijk zijn dat we met lef voetballen en de zaken durven doen die we altijd doen.”

Doelpunten: 38′ Idumbo (1-0), 68′ Idumbo (2-0), 73′ Khaida (2-1), 90′ Deconinck (3-1).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Acquah (68′ Hassouan), Breugelmans, Gilis, Van Bost, Parmentier, Shkurti, Sturbaut, De Wolf, Idumbo, Van De Ven (78′ Deconinck).

Koop je abonnement