U23

U23: 3-1-nederlaag tegen RAAL La Louvière

OH Leuven U23 is woensdagavond aan zijn tweede seizoen op rij in eerste nationale begonnen. Op bezoek bij La Louvière gingen we met 3-1 onderuit.

De wedstrijd begon niet goed voor onze jongens. Al na één minuut keken we tegen een achterstand aan. Halverwege de eerste helft verdubbelde ex-OH Leuven-speler Vancamp de voorsprong voor de thuisploeg.

Meteen na de pauze voerden we twee wissels door. Het eerste doelpunt van de tweede helft viel na tien minuten spelen echter aan de overkant. Via invaller Idumbo konden we nog milderen tot 3-1, maar verder kwamen we in onze eerste competitiewedstrijd niet meer.

Doelpunten: 1′ Pau (1-0), 24′ Vancamp (2-0), 55′ Soumaré (3-0), 69′ Idumbo (3-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Acquah, Breugelmans, Gilis (71′ Parmentier), Van Bost, Shkurti, Eugene (45′ Agyapong), Toku, Deconinck (45′ Idumbo), Lausberg, Ngawa.

Vanhemel: "Liepen onmiddellijk achter de feiten aan"

“We hebben tegen een sterke tegenstander gespeeld”, doet coach Eddy Vanhemel het verhaal van de wedstrijd.”Zij staan in alle geledingen zowel qua ervaring als qua kwaliteit verder dan wij. Volgens mij zullen er dit seizoen ook heel weinig ploegen gaan winnen in La Louvière.”

“Je weet als je naar een ploeg trekt die met stip als titelfavoriet genoteerd staat dat je de klok in uw voordeel moet proberen te laten spelen. De nul moet je zo lang mogelijk op het bord proberen te houden en daar zijn we niet in geslaagd. We liepen onmiddellijk achter de feiten aan.”

“In de volledige eerste helft hadden we problemen met het bewegingsvoetbal van La Louvière. Tijdens de momenten dat we dan wel de bal hadden, waren we te onrustig, overhaast en te gejaagd waardoor we de bal niet in de ploeg konden houden. Zo creëerden we niets en was de 2-0-ruststand logisch te noemen.”

“Goede leermomenten”

“In de tweede helft kwamen we beter voor de dag, waarmee ik niet wil zeggen dat we de evenknie waren, maar we hadden onze momentjes. We waren rustiger in het spel en gingen beter combineren. Het verliep evenwichtiger. Zij liepen uit tot 3-0, wij kwamen terug tot 3-1 en hadden nog wat mogelijkheden op 3-2, die we niet afmaakten.”

“Ik zag wel weer goede leermomenten voor onze spelers. Het lijkt alsof wij een jaar ervaring hebben, maar wij moeten terug van nul beginnen en nieuwe jongens integreren. Dat laatste is door omstandigheden nog niet altijd gelukt. Wij zijn dus nog wat zoekende.”

Zondag volgt de volgende wedstrijd al. We ontvangen Olympic Charleroi. “Wij gaan nog even tijd nodig hebben om een weerbaar elftal te hebben en dat is ook niet erg. Ik kijk met vertrouwen vooruit en ben benieuwd naar de reactie en in welke mate wij wel ons voetbal op de mat kunnen brengen. Er wacht ons daar een uitgelezen kans voor komende zondag”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement