U23

U23: 3-1-nederlaag in Lokeren-Temse

OH Leuven U23 mag terugblikken op een goede wedstrijd in Lokeren-Temse. Het resultaat (3-1) draaide zaterdagavond echter niet positief uit, waardoor onze jongens met lege handen huiswaarts keerden.

“We hadden misschien wel een gelijkspel kunnen afdwingen, want we speelden een hele goede wedstrijd”, opent coach Sascha Kotysch. “We hebben met veel lef gevoetbald en het Lokeren-Temse echt heel moeilijk gemaakt.”

“Ze schakelden van hoge druk over naar een laag blok en daarnaast waren wij bij momenten dominant aan de bal. Een mooi compliment voor onze jonge groep. Maar je zag ook waarom zij eerste staan en waarschijnlijk ook kampioen zullen spelen. Ze zijn heel efficiënt en volwassen.”

We gaven echter niet veel weg. “Veel gecreëerd hebben ze niet, maar waren wel gevaarlijk in de omschakeling. Een gelijkspel had misschien terecht geweest gezien het spel. We speelden bij de leider die 30 op 30 had en ik ben zeer tevreden met de prestatie die we geleverd hebben.”

“Heb de spelers gefeliciteerd met hun prestaties”

Kotysch stak na afloop dan ook de loftrompet op voor zijn groep. “Ik heb hen gefeliciteerd met hun prestaties. Ik denk niet dat er veel teams naar Lokeren komen om aanvallend voetbal proberen te brengen van de eerste tot de laatste seconde.”

“De opluchting bij Lokeren-Temse na de 3-1 was groot en dat zegt ook veel. Als wij op deze manier kunnen verder doen en de wedstrijden steeds op deze manier kunnen aanpakken dan ben ik er zeker van dat we in de terugronde nog veel punten zullen pakken. De mentaliteit, intensiteit en kwaliteit moeten steeds aanwezig zijn.”

Zondagnamiddag sluiten onze jongens 2023 met een uitwedstrijd tegen Antwerp B. “We hebben het de laatste jaren best lastig gehad tegen hen. Zij hebben al veel punten gepakt en mogen hen niet onderschatten. We gaan proberen het jaar positief af te sluiten. Als je de laatste weken bekijkt dan zie je dat we in een goede flow zitten.”

“Daarna krijgen we even pauze om de batterijen op te laden en zo kunnen we er vanaf januari opnieuw vol tegenaan. Ik hoop dat we de stappen die we de laatste weken hebben gezet verder kunnen zetten.”

Doelpunten: 10′ Janssen (1-0), 18′ Van De Ven (1-1), 23′ Braem (2-1), 83′ Van Aerschot (3-1).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Acquah, Breugelmans (14′ Radi), Gilis, Parmentier, Shkurti, Sturbaut (78′ Kam), Souanga, Hassouan, Agyapong, Van De Ven (89′ Smet).

Koop je abonnement