fbpx
U23

U23: 2-1-nederlaag in Knokke

OH Leuven U23 verloor zondagnamiddag met 2-1 op het veld van Knokke. Onze jongens maakten een vroege achterstand snel ongedaan, maar konden daarna het laken niet naar zich toetrekken. De thuisploeg maakte in minuut 71 het winnende doelpunt.

“Ik ben het een beetje beu om altijd hetzelfde verhaal te moeten doen”, opent coach Sascha Kotysch. “Tussen de twee zestienmetergebieden speelden we wel goed. Bij momenten hadden we ook de controle.”

“We kwamen 1-0 achter na een stilstaande fase waarbij we de bal niet weggewerkt kregen. Zij wisten te scoren uit de kluts. Snel kwamen we terug op 1-1. Daarna waren er kansen aan beide kanten.”

We trokken met een 1-1-tussenstand de rust in. “Na de pauze waren zij iets agressiever. Ze kwamen hoger druk zetten, waardoor wij het een kwartiertje moeilijk hadden. We wisten ons heel snel te herpakken.”

“Verdienden niet om te verliezen”

Twintig minuten voor affluiten slikten we de 2-1. “Opnieuw op een stilstaande fase. We probeerden nog tot aan het laatste fluitsignaal om gelijk te maken en kregen nog enkele kansen. Ik denk niet dat we verdienden om te verliezen.”

“Op het laatste viel Warre Smet opnieuw uit met een zware blessure. We konden geen wissels meer doen, waardoor we met tien verder moesten. Zelfs dan nog kunnen we niets zeggen van de manier van spelen. Ik was echt fier en trots, zeker op de jonge gasten die dat echt uitstekend doen. Ze staan er telkens wanneer we ze nodig hebben.”

“Goed dat we die jonge spelers kunnen voorbereiden op volgend seizoen, maar de groep verdient een overwinning. Al was het maar om een mentale boost te krijgen.”

“Even terug op krachten komen”

De volgende wedstrijd, tegen Charleroi B, volgt pas op zondag 7 april. “Misschien is die langere periode richting de komende match wel goed. Zo kunnen we even terug op krachten komen. Omdat we met een beperkte selectie zaten de laatste weken hebben we veel inspanningen moeten leveren.”

“De jonge gasten speelden drie wedstrijden op één week tijd. Dat is toch een groot verschil met jeugdvoetbal, zeker voor eerstejaars U18-spelers. Die rust komt dus gelegen en ik hoop dat we enkele spelers kunnen recupereren.”

Het zit even niet mee op vlak van resultaten. “Het is frustrerend, maar het kan een heel leerrijke periode zijn voor iedereen. We zetten stappen, maar het is niet gemakkelijk als de punten niet volgen. Dat is een stap die we moeten zetten. We moeten zo positief mogelijk blijven, want het is ook zo dat we wel kansen creëren en het goede spel er dus zeker is.”

Doelpunten: 13′ Naessens (1-0), 24′ Sadzoute (1-1), 71′ Mfumu Kunda Medie (2-1).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Sadzoute (76′ Smet), Heremans (67′ Agyapong), Opoku, Breugelmans, Van Bost, Parmentier (76′ Kam), Lausberg, Idumbo, Mboko, Deconinck.

Koop je abonnement