U23

U23: 2-0-nederlaag in Knokke

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag met 2-0 verloren van Knokke. Onze jongens speelden meer dan een uur met een mannetje minder.

“We hebben onszelf opnieuw in de voet geschoten”, opent coach Sascha Kotysch. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd en kregen iets voor het kwartier een doelpunt tegen. Tien minuten later vielen we met tien. We zochten het evenwicht om toch nog aanvallend voetbal te brengen, maar ook om zolang als mogelijk in de wedstrijd te blijven.”

Dat lukte goed. “De statistieken leerde ons dat we na 90 minuten het meeste balbezit hadden. We gaven niet veel kansen weg. Na de rust hadden ze nog één kans waar wij de bal van de lijn haalden.”

We kwamen dicht bij de gelijkmaker, maar kregen het deksel op de neus. “We hadden in de slotfase nog de twee grootste kansen van de wedstrijd. Eentje ging tegen de paal en de andere kopten we naast.” Knokke maakte alsnog de 2-0.

“Alles gegeven”

“Ik kan de spelers echt niets verwijten. Ze hebben alles gegeven. Zeventig minuten met tien man hebben we geprobeerd om toch nog een punt mee naar huis te nemen. En ik had nooit het gevoel dat we kansloos waren. Het zat erin, maar de individuele fouten nekten ons.”

Kotysch benadrukt dat zijn jongens hieruit moeten leren. “We hebben een jonge groep en het is zeker een proces, maar we moeten echt de stap zetten dat ons voetbal resulteert in punten. We mogen niet telkens dezelfde fouten maken, want anders gaan we moeilijkheden blijven hebben om wedstrijden te winnen.”

Zondag trekken we naar Cercle Brugge B. “Het zal een hele andere wedstrijd worden. Het zal anders voetballen worden tegen een fysieke tegenstander. We gaan zeker de positieve zaken van zondag meenemen, maar ook de werkpunten. De basis staat er. Nu gaat het om de details in bepaalde zones scherper te zetten.”

Doelpunten: 14′ Jalloh (1-0), 90′ Prudhomme (2-0).

Rood: 24′ Shkurti (tweemaal geel).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Monticelli, Breugelmans, Shkurti, George, Hassouan (60′ Aouameur), Idumbo (71′ Eugene), Heremans (87′ Honnof), Van De Ven (71′ Benfriha), Wyns, Opoku.

Koop je abonnement