U23

U23: 15 op 15 na 3-1-zege tegen Dessel Sport

De U23 van OH Leuven behoudt zijn perfect rapport. Zondagnamiddag wonnen onze jongens met 3-1 van KFC Dessel Sport en zitten zo aan een zeer mooie 15 op 15.

Ondanks het verschil van twaalf punten in het klassement was coach Eddy Vanhemel vooraf alert voor de tegenstander. “Ze hebben hun start wat gemist, maar dat wil niet zeggen dat het een walk in the park zal worden”, klonk het en dat bleek ook terecht. Na de eerste 45 minuten trokken we namelijk de kleedkamer in met een 0-1-achterstand. Breugelmans had de bezoekers op voorsprong gebracht.

Niet snel na de pauze hingen we de bordjes wel in evenwicht. Gilis verlengde met het hoofd een voorzet vanaf links mooi in doel. Daar bleef het niet bij. Iets na het uur ging de bal op de stip. Buksa zette de elfmeter feilloos om. We maakten er uiteindelijk nog 3-1 van. Een hoekschop vanaf links van Gilis werd door Ramos staalhard tegen de touwen verwerkt.

Doelpunten: 34′ Breugelmans (0-1), 52′ Gilis (1-1), 64′ Buksa (2-1, strafschop), 79′ Ramos (3-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ramos (85′ Asante), Schingtienne, Breugelmans, Gilis (90′ Tann), Buksa, Sagrado, George, Tahara (71′ Taildeman), Shkurti, Zimmerman.

Vanhemel: "Al bij al een verdiende zege"

“De eerste helft was moeilijk omdat we tegen een tegenstrever speelden die minder de intentie had om te voetballen, maar ons vanuit een goede organisatie wilde opvangen en dan wilde tegenprikken”, opent Eddy Vanhemel zijn analyse. “Dat maakte dat we een ander soort voetbal moesten spelen. De balcirculatie moest veel sneller. We moesten omgaan met minder ruimte en er ook voor zorgen dat de restverdediging en alle andere zaken goed bleven staan. Dat deden we in de eerste helft niet goed. We kwamen ook 0-1 achter omdat we niet dadelijk oplossingen vonden richting het aanvallend compartiment en balverlies leden. Uit dat balverlies ontstond een stilstaande fase, waarop we een tegendoelpunt pakten.”

“Ik had al voor de wedstrijd aangegeven dat er zo’n wedstrijd zat aan te komen. Tijdens de rust hebben we dan gehamerd op de zaken die beter moesten. Het tempo van de balcirculatie moest omhoog en we moesten daar vertrouwen in hebben. In de tweede helft hebben we dat beter ingevuld met als gevolg dat we kansen creëerden en die ook wisten af te werken. Al bij al haalden we een verdiende overwinning binnen.”

“Het was de eerste keer dat we tegen een tegenstrever kwamen die het op deze manier deed. Weer een interessant leermoment. De context in deze competitie is elke week anders. De jongens moeten heel snel zaken oppikken in en tussen wedstrijden. Ze werden dit seizoen al met veel leuke uitdagingen geconfronteerd. Het loopt allemaal goed en het versnelt hun leerproces alleen maar. Mooi dat ze dit kunnen ervaren. Het is heel erg bemoedigend dat ze daarmee goed omgaan en die dingen ook oppikken. Een fantastische ervaring tot dusver”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement