U23

U23: 1-3-overwinning tegen Zébra Elites

Dankzij twee doelpunten van Zimmerman en één van Vancamp wist OH Leuven U23 zaterdagavond met 1-3 te winnen op bezoek bij Zébra Elites, het U23-team van Sporting Charleroi.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor onze jongens. Al in de eerste minuut opende Zimmerman de score. Vanuit een zeer schuine hoek kreeg hij de 0-1 door de benen van de thuisdoelman Delavallee. Charleroi reageerde met een vrije trap van Bongiovanni die net naast ging.

Iets na het openingskwartier hing Vandermeulen de bordjes dan toch in evenwicht met een laag hard schot in de linkerbenedenhoek. Aan de overkant kwam Vancamp op aangeven van Acquah dicht bij de 1-2. Ook Charleroi kreeg een grote kans. Een omhaal van Bongiovanni ging naast. Vancamp en Acquah probeerden het nog voor de rust, maar doelpunten vielen er niet meer.

Doorduwen na de pauze

Monticelli liet het eerste schotje tussen de palen optekenen na de pauze. We reageerden met een gevaarlijke kopbal van Schingtienne na een hoekschop. Twintig minuten voor affluiten bracht Zimmerman onze jongens opnieuw op voorsprong. En hoe! Hij sneed vanaf de linkerflank mooi naar binnen en knalde de 1-2 onhoudbaar tegen de touwen.

Even later was Zimmerman dicht bij zijn hattrick. Delavallee lag echter in de weg. Onze flankaanvaller gaf niet op en probeerde het daarna met een identieke actie zoals bij de 1-2, maar deze keer was zijn schot iets te centraal. Dat derde Leuvense doelpunt kwam er toch. Vancamp legde de 1-3-eindstand met een knap schot van net buiten de zestien vast.

Doelpunten: 1′ Zimmerman (0-1), 16′ Vandermeulen (1-1), 72′ Zimmerman (1-2), 88′ Vancamp (1-3).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Schingtienne, Acquah, Breugelmans, Gilis (81′ Asante), Sylla, Loiseaux, Smet (60′ Agyapong), Zimmerman (89′ Vanhaeren), Vancamp, Tann.

Vanhemel: "Deugddoende en belangrijke overwinning"

“In de eerste helft ging het op en neer”, opent coach Eddy Vanhemel. “Wij kwamen snel op voorsprong, maar waren daarna wat onrustig in ons spel. Charleroi strafte daarna een individueel foutje van ons af. Na de 1-1 waren er geen echt uitgespeelde kansen. In de tweede helft trokken we wel de wedstrijd volledig naar ons toe. We recupereerden de ballen hoger op het veld, vonden beter de vrije man en ruimte en waren balvaster voorin. Uiteindelijk zorgde dat voor een verdiende 1-3-overwinning.”

“We hebben hen met het juiste gameplan aangepakt. De jongens voerden dat ook naar behoren uit. Dat leidde uiteindelijk tot een resultaat, iets wat we altijd proberen te realiseren. Een deugddoende en belangrijke overwinning.”

Zwaar vijfluik

OH Leuven U23 maakt zich op voor enkele leuke wedstrijden. “Hoe ik vooruitkijk? Nu komt met La Louvière en Patro Eisden de top van het klassement eraan. Daarna volgt een belangrijke wedstrijd tegen Hoogstraten en de derby tegen Tienen. Het zware vijfluik wordt dan afgesloten met Luik, die andere ploeg uit de top van het klassement. Er staan ons dus leuke en uitdagende wedstrijden te wachten.”

“We hebben op regelmatige basis punten weten te pakken dit seizoen. Dat maakt dat we nu in de situatie zitten waarin wij op een ontspannen manier tegenstanders kunnen bekampen. Er zit geen druk op, maar we willen natuurlijk wel heel graag winnen. Het is alleen maar fijn om te kijken hoe we ons qua prestatie en resultaat kunnen meten met die ploegen. Ik ben heel erg benieuwd hoe we dat vijfluik gaan afwerken”, besluit Vanhemel.

Zimmerman
Koop je abonnement