U23

U23: 1-2-nederlaag tegen KSK Heist

OH Leuven U23 moest zondagnamiddag de duimen leggen tegen KSK Heist. Onze jongens toonden na een 0-2-achterstand nog een goede reactie, maar verder dan de aansluitingstreffer van Idumbo kwamen we niet.

“We begonnen redelijk aan de wedstrijd”, doet coach Sascha Kotysch het verhaal. “Er was niets aan de hand. Zonder dat we zelf echt groot gevaar wisten te creëren, hadden we toch de controle.”

Vlak na het openingskwartier slikten we de 0-1. “We hadden op voorhand gewaarschuwd voor het feit dat ze gevaarlijk zijn op stilstaande fases. Op een hoekschop kregen we toch een doelpunt binnen. Daarna waren we even zoekende en hadden we het enkele minuten een beetje moeilijker.”

Grote kansen gaven we niet weg, maar vlak voor de rust kregen we toch de 0-2 binnen. “Na een lange bal, een tweede moment waarvoor we gewaarschuwd hadden, pakten we het duel niet op, konden ze de bal voorbrengen en stond het 0-2. Zo brachten we onszelf in de problemen.”

“Een gemiste kans om punten te pakken”

Met frisse moed kwamen we uit de kleedkamers. “In de tweede helft hebben we een goede reactie getoond. We hebben bijna de hele tijd gedomineerd en veel op hun helft gespeeld. Met een mooie goal maakten we nog de 1-2, maar helaas zat er niet meer in. De laatste pass of actie ontbrak.”

Geen puntengewin dus voor onze jongens al had dat er wel ingezeten. “We verliezen een wedstrijd die we niet moesten verliezen. We wisten wat hun sterktes waren en tweemaal gaan we daarop individueel in de fout. Een gemiste kans om punten te pakken. Het had sowieso een gelijkspel moeten zijn, want we waren niet de mindere.”

Zondag krijgen we Knokke over de vloer. “Ze hebben spelers verloren, maar beschikken nog altijd over goeie spelers zoals een Jens Naessens. Dat is toch wel kwaliteit. Ik denk dat ze momenteel ook niet staan in het klassement waar ze op voorhand op gehoopt hadden. De ambities lagen daar toch iets hoger. Het wordt een spannende wedstrijd, waarin we honderd procent op de afspraak zullen moeten zijn.”

Doelpunten: 16′ Augustynen (0-1), 45′ Nys (0-2), 58′ Idumbo (1-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ngawa, Acquah, Breugelmans, Gilis (60′ De Wolf), Van Bost (46′ Radi), Shkurti, Sturbaut (84′ Van De Ven), Hassouan, Idumbo, Agyapong.

Koop je abonnement