U23

U23: 1-2-nederlaag tegen Knokke

OH Leuven U23 is er zondagnamiddag in eigen huis tegen Knokke niet in geslaagd om een 1-0-voorsprong tegen tien over de streep te trekken. Onze jongens verloren uiteindelijk met 1-2 na twee tegendoelpunten in de slotfase.

“Onze eerste helft was wel oké”, zegt coach Sascha Kotysch. “We hadden balbezit en ik denk wel dat we dominant waren en meer controle hadden over de wedstrijd. In de waarheidszone waren we niet efficiënt genoeg. We gaven enkele kansen weg op stilstaande fases en voorzetten.”

Vlak voor de rust wist Idumbo de score te openen vanop de stip. De bezoekers moesten ook met een man minder verder. “Aan de rust gaven we aan dat de wedstrijd gewoon verderging zoals voorheen en dat we geen andere zaken moesten doen. We moesten geconcentreerd blijven en de taken blijven uitvoeren.”

Het liep na de pauze echter niet zo vlot. “Ik had de indruk dat we een beetje zoekende waren. We speelden het mannetje meer niet goed uit, begonnen te dribbelen met de bal, verloren de bal en brachten onszelf in de problemen. Onze aanvallen wisten we niet af te ronden.

“Heel zure punten die we weggeven”

In het slotkwartier gaven we het nog helemaal uit handen. “Twee individuele fouten werden afgestraft en dat moet er absoluut uit. Heel zure punten die we weggeven. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

“Het is een proces. We hebben die manmeersituatie nog niet echt meegemaakt, wat niet altijd evident is. We moeten al volwassen genoeg zijn om dat uit te kunnen spelen. Het is gewoon jammer dat we op zo’n manier de wedstrijd verliezen en die eigenlijk altijd moesten winnen.”

“We zijn niet verkeerd bezig”

Zaterdag trekken onze jongens naar Dessel. “We mogen de positieve zaken van afgelopen zondag niet vergeten. We gaan die meenemen en de zaken die niet goed waren, gaan we duidelijk benoemen. We moeten gewoon voortbouwen en onszelf belonen in wedstrijden waarin we meer verdienen.”

“Ik ben blij dat we niet onderliggen qua tactisch spel. We zijn niet verkeerd bezig. We komen in de problemen door individuele fouten en die moeten er gewoon zo snel mogelijk uit. Het wordt tegen Dessel toch al een beetje een cruciale wedstrijd zonder dat we daarmee druk moeten opleggen”, besluit Kotysch.

Doelpunten: 45′ Idumbo (1-0, strafschop), 78′ Naessens (1-1), strafschop), 85′ Pieters (1-2).

Rood: 45′ Vanraefelghem, 94′ Ravet.

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ngawa, Acquah, Breugelmans, Van Bost, Shkurti, Sturbaut, Hassouan (75′ Van De Ven), Idumbo, Agyapong, Radi (68′ De Wolf).

Koop je abonnement