U23

U23: 1-1-gelijkspel op het veld van KSK Heist

OH Leuven U23 trok zaterdagavond voor haar vierde competitiewedstrijd naar KSK Heist. In een evenwichtige wedstrijd haalden we een 1-0-achterstand nog op dankzij een doelpunt van Isaac Asante.

We begonnen ietwat afwachtend aan de wedstrijd en hadden tien minuten nodig om in ons spel te komen. Beide ploegen gingen op zoek naar het openingsdoelpunt, maar in de eerste helft vielen er amper doelpogingen te noteren.

Na de pauze begonnen we beter, maar kregen iets na het uur de 1-0 binnen. Van die opdoffer moesten we even bekomen. In het slotkwartier wisten we de bordjes toch in evenwicht te hangen. Asante knalde een voorzet vanaf rechts mooi in de linkerbenedenhoek. Zo keerden we terug huiswaarts met een logisch gelijkspel in de achterzak.

Doelpunten: 66′ Van Aerschot (1-0), 79′ Asante (1-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Sagrado, Tahara (88′ Tann), Smet, Shkurti, Idumbo (53′ Taildeman), Breugelmans, Acquah (53′ Asante), Buksa, Ramos en Schingtienne.

Vanhemel: "Wij groeien als team"

“Na de studieronde verliep het evenwichtiger”, zegt coach Eddy Vanhemel. “We konden de bal meer in de ploeg houden en durfden voetballen. Heist was het meest dreigend, maar tot aan de zestien. Wij waren dreigender op de tegenaanval, maar ook maar tot aan de zestien. Dat had als gevolg dat er in de eerste helft relatief weinig doelkansen waren. Het ging wel goed op en neer.”

“In het eerste kwartier van de tweede helft stonden wij beter. We slikten dan een goal. Een goede aanval van Heist over onze linkerflank. De bal werd voorgebracht en in de tweede zone binnen getrapt. We hebben dan tien minuten moeten zoeken en waren precies wat uit ons lood geslagen. We pasten onze organisatie wat aan, draaiden de driehoek in het middenveld om en zo herstelden we het evenwicht terug. We werden terug wat dreigender en uit één van die aanvallen maakte Asante gelijk.”

“Wij hebben een kans gehad op winst, maar die werd dan foutief afgebroken door Heist. Als je de hele wedstrijd bekijkt dan denk ik dat 1-1 de juiste uitslag is. We hebben ervoor moeten knokken en kregen het niet cadeau. De jongens hebben weerbaarheid getoond en hebben laten zien dat we in deze reeks wel – tot nu toe, want we moeten de voetjes op de grond houden –  een leuke ploeg zijn.”

“Wij groeien als team. Tactisch zijn er zeker nog een aantal stappen die we moeten zetten, maar dat komt wel. Tot nu toe doen we dat aardig. Het kan en moet nog beter. We hebben drie doelstellingen: jongens individueel laten doorgroeien, competitief zijn en ambitieus zijn. We proberen elke wedstrijd dus een resultaat neer te zetten. Het is goed dat de groep deels blij en deels ontgoocheld was na de 1-1. Ze beseffen dat er voor winst nog stappen gezet moeten worden en ze zijn ook bereid om daarvoor te gaan”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement