U23

U23: 1-0-nederlaag tegen Union Namur

OH Leuven U23 ging zondagnamiddag met het kleinste verschil de boot in op bezoek bij Union Namur. Halfweg de tweede periode slikten we het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Ik blik teleurstellend terug”, zegt coach Sascha Kotysch. “We waren goed begonnen aan de wedstrijd op een moeilijk veld en hebben tot op het laatste fluitsignaal veel strijd geleverd. Zoals verwacht hanteerden zij vaak de lange bal en maakten ze er veel duels van. Daarop hadden we ons goed voorbereid.”

“In de openingsfase hadden we twee grotere kansen, maar die lieten we onbenut. Op zich was er niets aan de hand. Zij scoorden dan na een lange bal die werd doorgekopt en van zo’n tien meter voorbij de middellijn over onze doelman werd getrapt. Een echt zondagsschot waar ze dan de wedstrijd mee beslisten.”

Al voor de rust moesten we twee wissels doorvoeren. “Van De Ven voelde iets aan zijn hamstring en Ravet had last van zijn hand. Die twee wissels mogen geen excuus zijn. Ik hoop dat ze niet voor een langere periode out zijn.”

“We zitten in de hoek waar de klappen vallen”

Het zit even niet mee voor onze jongens. Drie wedstrijden op rij wisten we niet te scoren en trokken we telkens aan het kortste eind. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Tegen Tienen maakten we geen aanspraak op iets. Afgelopen zondag was dat anders. Ik vond dat we toch een reactie getoond hebben.”

“De jongens moeten hieruit leren. Zulke periodes gaan ze nog meemaken en dat mag mentaal niet doorwegen. Niet alles is nu plots slecht. We moeten hier samen uitkomen en daar gaan we hard aan werken.”

Door de nul op negen zijn we weggezakt in het klassement. “We moeten wel beseffen dat er iets moet gebeuren om onderaan weg te geraken. Zaterdag trekken we naar Heist en mogen we ons aan een gelijkaardige wedstrijd verwachten. Op het grasveld, dat er wellicht door de regen zwaar zal bijliggen, zal het een moeilijke en harde wedstrijd worden. We zullen top moeten zijn.”

Doelpunten: 69′ Bangoura (1-0).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet (45′ Jochmans), Breugelmans, Gilis, Van Bost (73′ Sadzoute), Shkurti, Sturbaut (83′ Hassouan), De Wolf, Lausberg, Idumbo, Agyapong, Van De Ven (24′ Deconinck).

Koop je abonnement