U23

U23: 0-2-nederlaag tegen Virton

OH Leuven U23 liet afgelopen zondag na om op te klimmen in het klassement. In eigen huis verloren we met 0-2 van Virton en blijven zo met 12 punten na dertien wedstrijden onderaan staan, al staat alles nog steeds op een zakdoek.

“Het was een moeilijke wedstrijd”, zegt coach Sascha Kotysch. “Virton komt van 1B, heeft kwaliteiten en heeft de overwinning niet gestolen. Wij begonnen echter goed aan de wedstrijd en kregen na twee minuten een grote kans. Onze positie voor doel was niet goed.”

Iets na het kwartier wisten de bezoekers via Mboyo de score te openen. Halfweg de tweede helft stond het 0-2 na een doelpunt van De Almeida. “We gaven twee doelpunten weg door slechte communicatie en geen initiatief nemen. Zaken die we voor de wedstrijd hadden gevraagd.”

“We spelen tot aan de waarheidszone leuk voetbal, maar vanaf dan valt het een beetje stil. We kunnen de zaken die we creëren niet afmaken. Op het einde kregen we nog twee kansen waarbij we één op één met de doelman kwamen. We moeten betere keuzes maken in die zone van het veld.”

Complexe reeks

Met twaalf punten staan onze jongens op een gedeelde voorlaatste plaats. De middenmoot is echter niet ver af en telt vijf à zes punten meer. “De andere resultaten vielen afgelopen weekend mee voor ons. Het toont aan dat we in een complexe reeks spelen, waar iedereen van iedereen kan winnen. In elke wedstrijd moet je alles uit de kast halen om te winnen.”

“Ik ben er zeker van dat we nog punten gaan pakken. Na de winterstop komen spelers die lang out waren terug, wat ademruimte zal geven. Verder blijven we jonge spelers integreren als de mogelijkheid daar zich voordoet. Tegen Virton stond Souanga (2006) aan de aftrap en viel Opoku (2007) in.”

Vrijdagavond staat de volgende wedstrijd op het programma. We trekken naar Sporting Charleroi B. “Zij doen het goed dit seizoen en draaien bovenin mee. Een ploeg die veel energie brengt en  bij momenten combinatievoetbal speelt. Het zal zeker geen makkelijke opdracht zijn, maar we hebben het volste vertrouwen in de jongens die de wedstrijd zullen aanvatten.”

Doelpunten: 16′ Mboyo (0-1), 64′ De Almeida (0-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Acquah, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, Souanga, De Wolf (70′ Opoku), Hassouan, Agyapong, Radi (60′ Kam).

Koop je abonnement