fbpx
U23

U23: 0-2-nederlaag tegen KVK Tienen

OH Leuven U23 ging zondagnamiddag tijdens de derby tegen KVK Tienen - die doorging in King Power at Den Dreef Stadion -met 0-2 onderuit.

“In de eerste helft waren we niet aanwezig”, doet coach Sascha Kotysch het verhaal. “Een beetje onbegrijpelijk. De fierheid en de ingesteldheid ontbraken. We maakten absoluut geen aanspraak op iets. Een moeilijke wedstrijd.”

“Misschien hadden we te veel druk gegeven aan de jongens met de omstandigheden. Ik dacht dat we klaar gingen zijn en dat die omstandigheden eerder een motivatie zouden zijn en geen probleem. Als collectief maakten we echter geen goede beurt.”

“Wij vonden niet echt de oplossingen”

Het was moeilijk voor onze jongens om tot kansen te komen. “Klopt, maar dat wisten we. Tienen ging in de heenwedstrijd ook al laag verdedigen en maakte zo de ruimtes klein. Wij vonden niet echt de oplossingen. Onze eerste actie werd blijkbaar wel onterecht afgefloten wegens buitenspel. Dat zijn kleine dingen die ervoor konden zorgen dat de wedstrijd anders kon lopen.”

“We hebben geprobeerd, maar zeker in de eerste helft ontbrak de kwaliteit en rust aan de bal om de juiste keuzes te maken. In de tweede helft kwamen we er iets beter uit. We kregen een kans om gelijk te maken. Er had misschien gefloten kunnen worden voor penalty, maar dat mag geen excuus zijn.”

Halfweg de tweede periode kregen we een nieuwe opdoffer te verwerken. “Zij scoorden dan na een hoekschop waar we onze man lieten lopen. De wedstrijd was gespeeld en we hadden absoluut geen verhaal meer.”

“Hoofden bij elkaar gestoken”

Een nederlaag die toch binnen is gekomen. “Een derby verliezen blijft zeker nog even hangen, maar goed we zijn maandag al terug aan de slag gegaan. Dat is ook het mooie aan voetbal dat je elke week opnieuw kansen krijgt om te bewijzen dat je het veel beter kan.”

“Er zit zeker en vast kwaliteit in de groep en we hebben heel veel vertrouwen in de jongens. We moeten dat gewoon regelmatiger tonen op het veld. Maandag hebben we de hoofden al bij elkaar gestoken en zijn we er opnieuw vol tegenaan gegaan. Zondag gaan we het tegen Union Namur proberen beter te doen.”

Doelpunten: 18′ Yagan (0-1), 65′ Yagan (0-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Sadzoute (46′ Sturbaut), Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, Souanga (74′ Lausberg), Smet (46′ Hassouan), Idumbo, Mboko (74′ Agyapong), Van De Ven (74′ Eugene).

Koop je abonnement