fbpx
U23

U23: 0-2-nederlaag tegen Cappellen

OH Leuven U23 ging woensdagavond met 0-2 de boot in tegen Cappellen. Onze jongens kregen geen loon naar werken.

“In de eerste helft hadden we echt de totale controle over de wedstrijd”, zegt coach Sascha Kotysch. “Ik denk dat we bijna 80 procent balbezit hadden en kregen enkele goede kansen.”

Enkele minuten voor de rust klom Cappellen echter op voorsprong. “Zij kwamen één keer over de helft, kregen een strafschop en maakten die af. In de situatie waarin we momenteel zitten, is het moeilijk om op zo’n manier op achterstand te komen. We weten dat we niet gemakkelijk scoren de laatste weken.”

Na de pauze gingen we vol op zoek naar de gelijkmaker. “We vonden iets minder de ruimtes, maar kregen toch een drietal grote kansen. Oog in oog met de doelman bracht die laatste goed redding. Op een hoekschop slikten we de 0-2 en dan was de wedstrijd gespeeld.”

Knokke

“Ik kan de jongens niets verwijten. Zij hebben van de eerste tot de laatste minuut alles gegeven. In de eerste helft brachten we bij momenten echt heel goed voetbal. Maar we hebben momenteel niet de kwaliteit om de wedstrijd naar ons toe te trekken. We twijfelen of denken te veel na wanneer we in een scoringsmogelijkheid komen.”

Zondag trekken we naar Knokke. “De wedstrijden volgen elkaar snel op, wat goed is. Er wacht ons een moeilijke wedstrijd. We zijn dun gezaaid en ik hoop daarom dat we iedereen qua frisheid aan boord kunnen houden.”

“Het gaan puzzelen zijn, want we zitten ook met enkele geschorsten. Ik ben er zeker van dat we competitief zullen zijn. Het positieve blijft dat we jonge spelers echt veel kansen kunnen geven en dat ze die ook pakken.”

Doelpunten: 37′ Kil (0-1, strafschop), 74′ Nöstlinger (0-2).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Heremans, Opoku, Breugelmans, Van Bost, Parmentier (74′ Agyapong), Sturbaut, Hassouan, Idumbo (69′ Kam), Mboko (69′ Eugene), Deconinck.

Koop je abonnement