U23

U23: 0-2-nederlaag in seizoensopener tegen Gent B

OH Leuven U23 trapte zondagnamiddag het nieuwe seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Gent B. Onze jongens gingen met 0-2 de boot in.

“Het was een hele gesloten wedstrijd”, luidt de analyse van coach Sascha Kotysch. “Beide teams gaven weinig kansen weg en hadden een vergelijkbare speelstijl. In de eerste helft waren we slordig aan de bal. De technische uitvoering, de keuzes die we maakten en de diepgang konden beter. Nochtans hadden wij volgens mij iets duidelijkere kansen. Zo trapten we net naast de paal. Zij waren dreigend, maar onze doelman Radelet moest niet echt ingrijpen.”

We gingen de rust in met een brilscore. “Al bij al een eerste helft die oké was. We haalden wel nog niet het niveau van de voorbereiding, wat misschien te maken had met het warme weer. Je zag bij de tegenstander ook dat het toch een rol speelde. De algemene intensiteit van de wedstrijd lag niet zo hoog als we allemaal verwacht hadden.”

“Zeker een nederlaag die niet hoefde”

Onze jongens kwamen goed uit de kleedkamers. “We hadden dreiging en creëerden mogelijkheden, maar zonder te kunnen zeggen dat we meer controle hadden. Het bleef een gelijkopgaande wedstrijd.”

Iets na het uur kregen we de 0-1 binnen. “De eerste keer dat Radelet een beetje in de buurt moest komen van het pakken van een bal. We stonden niet goed bij een voorzet en via de lat en de rug van Radelet ging de bal in doel.”

“We hadden dan nog twintig minuten om het recht te zetten. Dat hebben we geprobeerd, maar ook daarin ontbrak het ons aan rust en comfort aan de bal om de aanvallen beter uit te spelen.”

In de blessuretijd maakte Gent B er nog 0-2 van. “Die tegengoal op een tegenaanval is te wijten aan het feit dat we nog probeerden om gelijk te maken. Zeker een nederlaag die niet hoefde. We waren niet goed, maar zoals gezegd was het in het algemeen een hele gesloten wedstrijd. Een gelijkspel was logisch en verdiend geweest.”

KSK Heist

Komende zaterdag trekken we naar KSK Heist. Zij verloren hun eerste competitiewedstrijd met 4-2 van Cercle Brugge B. “Het wordt zeker geen gemakkelijke uitwedstrijd. Een taaie ploeg met veel snelheid vooraan. Ze spelen bij momenten afwachtend en proberen de ruimtes in de rug van de verdediging te gebruiken.”

“We hebben net gespeeld tegen een ploeg die in mijn ogen bij de beste drie ploegen uit de reeks behoort. We waren niet top, maar konden wel 60 tot 70 minuten mee en zolang was er niets aan de hand. Individueel moeten we ons niveau opkrikken. De kwaliteit aan de bal moet omhoog. De jongens beseften dat na de wedstrijd. We gaan er alles aan doen om met onze filosofie de komende wedstrijd te winnen.”

Doelpunten: 68′ Idris Abdullahi (0-1), 93′  Idris Abdullahi (0-2).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Breugelmans, Bulut (58′ Shkurti), George, Parmentier, Souanga (58′ Monticelli), Hassouan, Heremans (75′ Honnof), Benfriha (63′ Eugene), Gigot (63′ De Wolf), Opoku.

Koop je abonnement