U23

U23: 0-1-overwinning tegen Charleroi B

OH Leuven U23 heeft zich afgelopen vrijdagavond in de slotfase alsnog voorbij Sporting Charleroi B weten te knokken. De Wolf maakte in minuut 85 het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Deze overwinning deed absoluut deugd”, zegt coach Sascha Kotysch. “Het was een moeilijke wedstrijd door onder meer de regen en het veld. Het leek bij momenten meer op schaatsen. In zulke wedstrijden moet je dan andere zaken op het veld brengen en dat hebben we ook gedaan. We hebben gevochten en verdedigd.”

De kansen aan beide kanten bleven uit. “We gaven weinig weg, maar moeten ook toegeven dat we zelf niet veel gecreëerd hebben. Een 0-0 was een terechte uitslag geweest.”

Toch trokken we alsnog het laken naar ons toe. “Typisch in zulke wedstrijden viel er op het einde na een stilstaande fase een bal goed voor ons. Zij kregen de bal niet weg, wij konden een doelpunt maken en zo de wedstrijd met het kleinste verschil winnen.”

Nul gehouden

“Voor de groep op het vlak van het mentale en het teamgebeuren een mooie overwinning, niet zo zeer op de voetballende manier, maar ik denk dat we de laatste weken ook al tegenslag hebben gekend qua resultaat en toen was het spel wel beter.”

Onze jongens wisten voor het eerst sinds lang ook nog eens de nul te houden. “Het was absoluut lang geleden. De laatste weken slikten we veel te gemakkelijk doelpunten. Dat hebben we ook aangegeven en zijn ermee aan de slag gegaan. Het is mooi dat daar dan iets aan gekoppeld wordt.”

“Ik hoop niet dat het bij één keer blijft en dat we dezelfde focus, intensiteit en mentaliteit in het verdedigende kunnen houden wanneer het veld iets beter bespeelbaar is.”

Union Namur

We maken ons op voor een nieuwe thuiswedstrijd. Zondag komt Union Namur op bezoek. “Een belangrijke wedstrijd voor ons. Zij hebben het tot dusver redelijk gedaan, maar zitten aan een nul op zes en gaan dus zeker gebrand zijn om iets recht te zetten.”

“Het zal knokken worden tot de laatste minuut. Ik hoop dat iedereen goed uit de vorige wedstrijd gekomen is. Ze hebben twee dagen vrij gekregen om fris aan de nieuwe week te kunnen beginnen. Zo kunnen we hopelijk komend weekend dezelfde mentaliteit gepaard met goed voetbal op de mat brengen.”

“Onze werkpunten? We moeten de efficiëntie in alles wat we doen krijgen om de tegenstander pijn te doen. We zijn zeker op een goede manier bezig. De individuele ontwikkeling van elke speler is anders. We blijven hard werken om de kwaliteit van elke speler steeds hoger te krijgen”, besluit Kotysch.

Doelpunten: 85′ De Wolf (0-1).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Acquah, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Parmentier (45′ Radi), Sturbaut, Souanga, De Wolf, Agyapong, Van De Ven.

Koop je abonnement