fbpx
U23

U23: 0-1-overwinning tegen Cappellen

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag aangeknoopt met een overwinning. Op het veld van Cappellen trokken onze jongens, na een doelpunt van Gilis, met 0-1 aan het langste eind. Na zeven wedstrijden zitten we aan negen punten.

“Ik ben blij als ik naar het resultaat kijk, want dat is ook wat de jongens absoluut verdienden”, opent coach Eddy Vanhemel. “Als ik naar de prestatie kijk dan vond ik dat gisteren niet zo goed. Ik wil niet zeggen dat we slecht gevoetbald hebben, maar ik vond wel dat we minder voor de dag kwamen dan in de voorbije wedstrijden.”

“Vooral in de eindzone vond ik dat we wat moeilijkheden hadden. We konden de tegenstander best goed ontvangen en bouwden goed op tot in het middenveld. Van daaruit konden we ook goed de ruimtes overbruggen richting de eindzone, maar daar stokte het. Slechte passes, verkeerde keuzes en door slechte timing buitenspel lopen. Dat maakte dat we in de eerste helft vier tot vijf uitgelezen kansen niet afwerkten. We stonden wel helemaal verdiend 0-1 op voorsprong.”

“Verdiende overwinning”

“In de tweede helft waren we aan de bal nog minder dominant. We hebben vooral controlevoetbal gespeeld en daar zijn we wel in geslaagd. We hebben niets weggegeven. Een verdiende overwinning. De manier waarop die tot stand kwam, hebben we al beter gedaan.”

“De voorbije weken heb ik wat realisme gepredikt, want we spelen competitievoetbal en we moeten zorgen dat er punten op de teller komen. We hebben betere wedstrijden gespeeld en aan het kortste eind getrokken. Zondag wonnen we wel ondanks dat we geen topwedstrijd speelden. Nu moeten we die twee aan elkaar proberen te koppelen. Goed voetbal kunnen omzetten in een resultaat.”

“Alles hangt heel kort bij elkaar”

Komende zondag krijgen onze jongens Hoogstraten op bezoek. “Als je de rangschikking bekijkt dan zie je dat de laatste 4 punten heeft en de vijfde 12 punten. Er zitten 15 ploegen tussen 4 en 12 punten. Alles hangt dus heel kort bij elkaar, wat maakt dat we weer een tegenstander treffen waarvan we kunnen winnen en verliezen.”

“Het is dan zaak om regelmatig punten te blijven pakken. Hoogstraten is gelijkwaardig met ons. Die wedstrijden komen heel dikwijls op details aan. Wij moeten nu die verdere detaillering aanbrengen van datgene wat we willen zien om op die manier resultaten te blijven boeken en ons spel te opwaarderen. Zo kijk ik ook vooruit naar de wedstrijd tegen Hoogstraten.”

Doelpunten: 16′ Gilis (0-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ngawa, Acquah (90′ Deconinck), Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, De Wolf (66′ Cutillas-Carpe), Lausberg, Agyapong, Radi (85′ Hassouan).

Koop je abonnement