Club

Tweede wintertransfer voor OH Leuven

De Ghanese aanvallende middenvelder Emmanuel Toku (22) komt naar OH Leuven. Hij komt over van het Bulgaarse Botev Plovdiv, de 10e in de Bulgaarse Efbet Liga. Toku tekent een contract tot 2026 bij OH Leuven.

Toku begon te voetballen bij Cheetah FC in zijn thuisland Ghana. In 2019 werd hij getransfereerd naar het Deense Fremad Amager, waar hij 39 wedstrijden speelde, 12 doelpunten scoorde en 6 assists gaf. In 2021 stapte hij over naar Botev Plovdiv. Hij kwam 70 keer uit voor de Bulgaarse topklasser waarin hij 8 keer raak trof en 6 assists uitdeelde.

Hij was veelvuldig Ghanees jeugdinternational en maakte deel uit van de U17 lichting die tweede werd op de U17 Afrika Cup in 2017 en later ook de kwartfinale van het U17 WK in 2017 bereikte. Hij was later ook aanvoerder van het Ghana U20 team op de Afrikaanse spelen in 2019. Toku is speelgerechtigd zodra zijn visum en de arbeidsvergunning in orde is.

Coach Marc Brys is tevreden met de versterking. “Toku is een jonge speler met toch al een pak internationale ervaring. Hij brengt ons meer aanvallende impulsen op het middenveld en beschikt over een goed schot.

Koop je abonnement