A-Team

Tienkoppig OH Leuven gaat in Mechelen zwaar onderuit

OH Leuven moest zaterdagnamiddag na een vroege rode kaart voor Ricca bijna 80 minuten met een man minder spelen tegen KV Mechelen. Dat resulteerde in een 5-0-nederlaag.

Coach Oscar Garcia voerde vijf wijzigingen door. Kurucay, Gil, Verstraete, Balikwisha en Ikwuemesi vervingen Vlietinck, Ominami, Maziz, Banzuzi en Mitrovic. Bij KV Mechelen vier wissels. Van den Eynden, Pflücke, Raman en Ouattara werden vervangen door Hairemans, Belghali, Lauberbach en Foulon.

Na een afwachtend begin moest Leysen in actie komen op een schot van Storm. We reageerden met een poging van Verstraete. Na twaalf minuten moesten we met een man minder verder na een rode kaart voor Ricca. Het ging van kwaad naar erger, want op de vrije trap die volgde kopte Ikwuemesi de bal ongelukkig in eigen doel.

Vier minuten later slikten we al de tweede tegengoal. Storm bediende Schoofs en die zette de 2-0 op het bord. Het signaal voor coach Garcia om in te grijpen en Ominami te brengen voor Ikwuemesi.

We rechtten de rug en kregen via Maertens een kans op de aansluitingstreffer. Balikwisha vond Maertens, maar die trapte op De Wolf. Twee minuten later was Maertens daar opnieuw. Deze keer ging zijn schot voorlangs. Aan de overkant vond Lauberbach voor de pauze nog de paal.

Geen eerredder

Na de rust kwamen we goed weg toen Kurucay het leer net naast zijn eigen doel verwerkte. Net voor het uur was het wel raak voor KV Mechelen. Lauberbach tikte een voorzet vanaf links door de benen van Leysen. Vlietinck, Banzuzi en Mendyl vielen meteen na de 3-0 in voor Schrijvers, Gil en N’Dri.

De wedstrijd leek gespeeld en we hadden het moeilijk om een aanval bij elkaar te voetballen. Twintig minuten voor affluiten mocht Maziz opdraven voor Verstraete. We moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Dahl knalde de 4-0 in de korte hoek voorbij Leysen.

Maertens knalde de eerredder op De Wolf. In de slotminuut kregen we de 5-0 van invaller Bafdili nog binnen. Zo blijven we met een 1 op 12 achter.

Verstraete: “Sterker uitkomen”

“Alles was aanwezig om er een horrormiddag van te maken”, stelt Birger Verstraete. “Een vroege rode kaart en snel 1-0 achter. Enkele minuten later stond het al 2-0. We hebben ons daarna wel nog weerbaar getoond en zelfs enkele kansen gecreëerd, maar De Wolf zat er goed bij.”

“Maar op dit niveau betaal je het cash als je zo vroeg in de wedstrijd een rode kaart pakt. Je kan dat geen volledige wedstrijd verdoezelen. Ik ben toch trots op de spelers, ze hebben het hoofd niet laten hangen en zijn blijven vechten.”

“Het doet nu pijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uit komen. We hangen nu even in de touwen, maar we hebben twee weken om recht te krabbelen.”