fbpx
A-Team

Takahiro Akimoto tekent voor OH Leuven

De 25-jarige Takahiro Akimoto tekent een contract tot het einde van het seizoen bij OH Leuven. De linkerflankverdediger komt over van de Japanse topclub Urawa Red Diamonds. De club bedong ook een aankoopoptie.

Takahiro Akimoto begon zijn professionele carrière bij Tochigi SC waar hij in 40 basisplaatsen zeven keer scoorde en tien assists gaf. In 2021 maakte hij de transfer naar de Japanse topclub Urawa Red Diamonds waar hij in totaal 135 wedstrijden speelde, waaronder wedstrijden in de FIFA World Cup voor clubs en de Aziatische Champions League. De linkerflankverdediger scoorde er elf doelpunten en gaf tien assists. Akimoto tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor drie extra jaren.

Coach Oscar Garcia is blij met de eerste winterversterking. “Ik ben blij om Takahiro aan mijn selectie te mogen toevoegen. Ik ken hem van het WK voor clubs en Akimoto wist mij te charmeren met zijn snelheid, inzicht en goede techniek. Hij is verdedigend sterk, maar ook aanvallend brengt hij een meerwaarde. Hij geeft ons een extra optie op de linkerflank.”

Koop je abonnement