Women

Scoreloos gelijkspel tegen RSCA Women

De topper tussen OH Leuven Women en RSCA Women is zaterdagnamiddag uitgedraaid in een 0-0-gelijkspel. Onze dames blijven zo helemaal bovenaan het klassement staan.

We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen meteen een grote kans. Janssens werd het straatje ingestuurd, maar besloot oog in oog met bezoekende doelvrouw Odeurs over en naast. Een kwartier later probeerde Detruyer het zonder succes van ver.

Het was wachten tot halverwege de eerste helft op een reactie van Anderlecht. Wijnants kon ver oprukken. Evrard had een goede redding in huis. Tien minuten voor de rust staken wij nog eens onze neus aan het venster. Een voorzet van Cattoor belandde bij Janssens, maar die trapte van dichtbij met links hoog over. In de blessuretijd van de eerste periode kwamen we nog goed weg. Vanwynsberghe kon uithalen na een hoekschop en Van Belle redde op de doellijn.

De tweede helft begon met een gevaarlijke hoekschop voor onze dames, maar echte kansen bleven zeer lang uit na de pauze. In het slot kwam Anderlecht nog tweemaal opzetten via Wijnants. De brilscore bleef echter op het scorebord en zo moesten beide ploegen tevreden zijn met een puntendeling.

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Veefkind, Kees, Van Belle, Van Schoonhoven (69′ Eurlings), Mertens, Janssens, Cattoor, Van Kerkhoven (83′ Van Dijk), Detruyer, Ampoorter.

Coenraets: "Iets te veel op organisatie gefocust"

“We hebben beter gespeeld met de wind tegen dan met de wind mee”, stelt coach Jimmy Coenraets. “Hoe raar het ook is, maar dat was wel het geval. In de eerste helft hadden we volgens mij twee keer echt de kans om de score te openen. We lieten het na om het verschil te maken. Janssens had een uitgelezen kans om ons op voorsprong te brengen. Zonde dat ze dat niet deed, want het was een wedstrijd waarin het op die kleine momenten aankomt.”

“In de tweede helft hebben we iets te veel op organisatie gefocust en toonden we iets te weinig lef en durf. Zo kwamen we net iets minder tot kansen. Ik vond niet echt dat we het heel moeilijk kregen, maar we kregen wel een paar kansen tegen waarop we toch voelden dat we moesten opletten.”

Nog 16 wedstrijden

“We hebben twee ploegen gezien die zich realiseerden dat er na vandaag nog zestien wedstrijden te spelen zijn. Als je deze wedstrijd speelt in de play-offs dan krijg je misschien een ander spelbeeld. Je gaat daar mogelijks meer durf tonen omdat je weet dat het moet.”

“Beide ploegen waren vooral tevreden met het niet krijgen van tegendoelpunten, maar ook niet tevreden met het feit dat ze dan gelijkspeelden. Ik denk dat beide ploegen dachten dat een goeie defensieve organisatie hen doelpunten zou opleveren, maar dat was niet het geval. De heenwedstrijd zijn we op een diefje gaan winnen. Ik denk dat we nu tevreden kunnen zijn met een gelijkspel. Het had in de laatste minuten ook anders kunnen uitdraaien.”

Charleroi

Vrijdag al trekken onze dames naar Charleroi. “Er zijn nog zes wedstrijden in de reguliere competitie. Die zijn nuttig en we moeten ze gebruiken om ons ding te blijven doen. Het geeft ons ook de kans om wat te ademen. We hebben Club YLA, Standard en nu Anderlecht gehad. De komende periode geeft wat opportuniteiten om andere dingen te proberen. We hebben dan één week vrijaf vooraleer we de play-offs aanvatten, wat fysisch ademruimte geeft voor de dames.”

“Na vandaag heb je heel veel misnoegde speelsters die niet zijn mogen invallen. Ook al speel je tegen een slecht geplaatste tegenstander kan dat volgende week voor die speelsters wel de drive zijn om het verschil te maken. Dat is wel het voordeel aan de brede kwalitatieve kern die we hebben”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement